Er werd ondanks de hitte mooie bouwwerken gebouwd.
Er werd ondanks de hitte mooie bouwwerken gebouwd. (Foto: Theo van Dam)

Bouwers trotseren hitte bij kinderdorp

Voordat er met de bouw van het kinderdorp 2019 werd begonnen, was er eerst een facebook-actie om het juiste thema te krijgen van het dorp. Er werden verschillende suggesties ingezonden. De winnende kwam van Sijn van Sanvoort. Zij doopte het thema tot ‘Supersize’. Zij won hiermee 1 gratis entreebewijs voor Bouwdorp 2019.

Culemborg - Dinsdagmorgen stond de jeugd al vroeg voor de ingang van het bouwdorp waar inmiddels een grote hoop houtafval lag. De kinderen en de leiding trokken zich niets van de warmte aan. Zij gingen volop beginnen met het slepen van het hout naar hun bouwplaats. “Ja”, zei een van de leiding, “Het valt wel op dat de meisjes het bij laagbouw houden, terwijl de jongens de hoogte in willen bouwen”. Getimmerd werd er volop en dinsdagmiddag waren de contouren van het te bouwen object duidelijk te zien. De brandweer zorgde er voor dat de jeugd af en toe verkoeling kon zoeken, terwijl medewerkers van het rode kruis zorgden dat er goed gedronken werd.

Ondertussen werd door de leiding besloten dat de tweede dag en tevens laatste dag een tropenrooster is ingepland. Men gaat vroeger beginnen en tegen 14 uur zal het dorp gesloten worden, nadat niet eerst het werk van hun kinderen hebben bekeken, waarna de slopershamer er in gaat en zal men terug kunnen kijken, ondanks de hitte deden veel kinderen hun best en hebben zij genoten van twee fijne dagen.

Meer berichten