Toernooi Walking Football Amsterdam
Toernooi Walking Football Amsterdam (Foto: MOS)

Tielse Maluku OldStars gaat tweede seizoen in

In 2018 zijn Tielse molukse 60+ers begonnen met walking football, een concept om voor ouderen het voetballen mogelijk te maken waarbij het niet mogen rennen met de bal(op een kwart veld en kleine doelen) een belangrijke spelregel. Na bijna een jaar van iedere vrijdagochtend op één van de velden van de Tielse voetbalverenging Theole met elkaar een balletje te trappen en in teams tegen elkaar te spelen, mag dit molukse initiatief in Tiel genoeglijk terugkijken op een geslaagde eerste seizoen. Op de lijst van deelnemers staan circa 24 ouderen van 60 jaar en ouder, van wie de oudste 80 jaar is, die met veel plezier elkaar wekelijks ontmoeten en door te voetballen vitaal proberen te blijven.

Tiel - Theole was al eerder bezig onder de naam de Bikkels de mogelijkheid te creëren voor ouderen om te voetballen. De molukse groep opereert onder de naam Maluku Oldstars Theole Tiel, en heeft onder deze naam ook aan een aantal walking footballtoernooien her en der in den lande deelgenomen. Walking football voor ouderen is al een tijd in den lande sterk in opkomst. Ook in deze regio Rivierenland zijn walking footballteams actief.

Vic Latumahina, één van de initiatiefnemers: “Iedereen kijkt er wekelijks naar uit om bijelkaar te komen, om met elkaar te voetballen, maar vooral ook om elkaar te ontmoeten. De groep is snel gegroeid en is erg enthousiast.. De wekelijkse training begint met een relaxte warmingup, waarna al snel de partijtjes gespeeld worden. We zijn in de winterperiode gewoon doorgegaan op de witte besneeuwde kunstgrasveld bij Theole, kenmerkend voor het enthousiasme.”

De Derde Helft

Na de vier partijtjes van 15 minuten per partijtje is het tijd voor de Derde Helft waarbij het weer een feest is van lachen, gieren, brullen met elkaar met koffie en broodjes of andere lekkernijen. Latumahina: “wij zijn van kind af aan met elkaar opgegroeid vanaf 1961 in de molukse wijk in Tiel West, en hebben van alles meegemaakt en met elkaar beleefd zoals op straat voetballen. Allerlei verhalen, anecdotes van ‘toen’ komen dan tussen de koffie en de broodjes met veel hilariteit weer op tafel. We hebben vrijwel allemaal een voetbalverleden, maar enkelen ook weer niet, maar dat is geen probleem alhoewel dat ook lastig kan zijn voor de meer competitieve spelers bij met name toernooideelname.., die willen dan wel graag winnen.”

Na de zomerstop begint de Maluku Oldstars Theole Tiel op vrijdagochtend 9 augustus om 09.30 uur weer, bij Theole.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden