Het diamanten paar Jan en Atie Nijenhuis kreeg vele felicitaties. (foto: Theo van Dam)
Het diamanten paar Jan en Atie Nijenhuis kreeg vele felicitaties. (foto: Theo van Dam) (Foto: Theo van Dam)

Echtpaar Nijenhuis: Zestig jaar getrouwd na lief en leed

Maandag vierde het echtpaar Nijenhuis bij Sylvia in de Tollenstraat hun diamanten feest. Bij velen bekend. De bruidegom Jan Nijenhuis woont nog steeds in het huis waar hij ook geboren is eveneens in de Tollenstraat en heeft in het verleden de schoenwinkel van zijn vader overgenomen.

Door Theo van Dam

Culemborg - Jan was 60 jaar lid en actief bij de vrijwillige brandweer en heeft veel plezier beleefd aan het verzamelen van munten en brandweerautootjes. Waarvan er een aantal in de etalage staan. Zijn echtgenote was onderwijzeres op de Prins Bernhard school. Dochter van dominee de Vor. Ook zij verzamelde iets en wel olifantjes.

Helaas is zij afgelopen februari gevallen en na haar heupbreuk is het niet meer mogelijk thuis te wonen. Hartverscheurend en triest als je na 60 jaar zo bruut uit elkaar gerukt wordt. Echter zijn het bikkels en klagen of zeuren nooit.

Iedere week probeert dochter Frederike haar moeder vanuit het 'Beatrix' naar haar vader te brengen zodat ze als een stel verliefde pubers even bij elkaar kunnen knetteren.

Ze houden zoveel van elkaar, daar kan menigeen wat van leren.

Meer berichten