Vrijwilligers en vluchtelingen. (foto: Goedele Monnens)
Vrijwilligers en vluchtelingen. (foto: Goedele Monnens) (Foto: Goedele Monnens)

Vluchtelingen wegwijs maken in een nieuwe wereld

Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je wegwijs maakt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe plek. Vluchtelingenwerk zoekt vrijwilligers die hen op weg willen helpen, onder andere maatschappelijk begeleiders, spreekuurmedewerkers, juridisch begeleiders en taalcoaches.

Tiel - Als maatschappelijk begeleider begeleid je in de eerste periode na hun aankomst cliënten die uit verschillende landen komen, zoals Syrië, Bahrein, Iran en Eritrea. Je biedt praktische ondersteuning bij huisvesting, financiën en gezondheidszorg. Tijdsbesteding: één tot twee dagdelen per week.

Spreekuurmedewerker

Vluchtelingen die al langer in een gemeente wonen kunnen langskomen op spreekuur van VluchtelingenWerk. Als vrijwilliger beantwoord je de vragen van vluchtelingen die het spreekuur bezoeken. Tijdsbesteding: één dagdeel per week.

Juridisch begeleider gezinshereniging

Vrijwilligers van VluchtelingenWerk bieden informatie en ondersteuning aan vluchtelingen bij juridische (asielgerelateerde) zaken, waaronder de procedure voor gezinshereniging. Je behandelt vragen uit alle gemeenten van het Rivierengebied.

Tijdsbesteding: één tot twee dagdelen per week.

Taalcoach

Als taalcoach bied je individuele taalondersteuning aan één of meerdere inburgeraars. Centraal staat het vergroten van de taalkennis en het doorbreken van angst om de Nederlandse taal te spreken.

Tijdsbesteding: 2 uur per week.

Interesse? Kijk dan voor al onze vacatures en voor meer informatie op onze website: vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/tiel en kijk bij de vacatures. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Je kunt ook een mail sturen naar vrijwilliger-oost@vluchtelingenwerk.nl.

Meer berichten