Nieuw EPD voor Ziekenhuis Rivierenland

Er gaat iets veranderen in Ziekenhuis Rivierenland. Op 11 oktober wordt HiX ingevoerd, een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD). Patiënten kunnen straks thuis online hun dossier inzien en komen er aanmeldzuilen in de hal waar zij zich melden voor hun afspraak.

Tiel - In het ziekenhuis wordt tot 11 oktober met meerdere EPD-deelsystemen gewerkt. Die worden vervangen door HiX, een geïntegreerd systeem dat moet leiden tot meer efficiency, veiligheid en een nog betere samenwerking met patiënten en andere zorgaanbieders.

Patiënten van Ziekenhuis Rivierenland kunnen zich vanaf 11 oktober voor hun afspraak melden bij aanmeldzuilen in de hal. De zuil controleert de identiteit van de patiënt door zijn of haar identiteitsbewijs te scannen. De eerste weken staan er vrijwilligers klaar om daarbij te helpen. Uit de aanmeldzuil komt een bonnetje waarop staat waar en hoe laat de afspraak is.

MijnZR

Ook nieuw is de komst van MijnZR, het patiëntenportaal. Daarin kunnen patiënten vanaf 11 oktober thuis hun medische gegevens bekijken. Denk daarbij aan een overzicht van afspraken, uitslagen en brieven. Ook kunnen patiënten communiceren met hun arts, een afspraak wijzigen of herhaalmedicatie aanvragen.

Meer berichten