De nieuwe presentatrice van Appelpop, podiumbeest Caroline Westendorp: "Ik heb erg veel zin in deze prachtige klus.'(Foto: archief Caroline W.)
De nieuwe presentatrice van Appelpop, podiumbeest Caroline Westendorp: "Ik heb erg veel zin in deze prachtige klus.'(Foto: archief Caroline W.) (Foto: )

Metalmeisje: nieuw fris gezicht Appelpop

Vrijdag 13 en zaterdag 14 september is de zevenentwintigste editie van Appelpop aan de Waalkade in Tiel. Het festival heeft een nieuwe, talentvolle en tikkie brutale presentatrice weten te strikken: Caroline Westendorp.

Door Arno voor de Poorte

Tiel - Ieder zichzelf respecterend popfestival heeft een blikvangende presentatie. Die vormt het cement tussen de stenen van het festival. Appelpop heeft een groot talent weten te strikken. De dertigjarige Amsterdamse Caroline Westendorp is een bekend gezicht in de festivalwereld. En dan met name in de metalscene. Ze is de frontvrouw geweest van de metalcoreband The Charm The Fury.

"Met mijn band heb ik op het FortaRock Festval, Pinkpop en Lowlands gespeeld. In het dagelijks leven ben ik presentatrice bij KINK, de grootste alternatieve zender van Nederland. Daar presenteer ik het metalprogramma The Heavy Show. Ondanks dat mijn twee voorlanden, podiumervaring en presenteren, op deze manier samensmelten, is het toch iets compleet nieuws. En vind ik het superspannend om op Appelpop mijn debuut te maken als presentatrice van het hoofd- en het Go Tan-podium, ondanks dat ik op dit festival zelf met mijn band actief ben geweest", vertelt Caroline die staat te popelen om de mooie line up aan artiesten te mogen aankondigen.

Ze heeft geen idee hoe ze bij haar zijn terechtgekomen. Een mailtje uit het niets was het eerste contact over deze presentatieklus. "De organisatie zocht een nieuw, fris gezicht. Breed georiënteerd en liefst met een randje, een beetje edgy'', licht Caroline toe. "Nu is het aan mij om het waar te gaan maken."

Voorbereiding

Caroline is van plan om zich goed in te lezen plus in te luisteren en haar parate kennis op te halen voordat ze het podium op gaat. "Ik ben alleen niet van plan het dood te oefenen. Het mag wat mij betreft allemaal spontaan blijven. Ja, ik ben een podiumbeest en ik gedij het beste als ik me laat leiden door opwellingen die bij de situatie passen." Het metalmeisje heeft ook haar keurige kanten. Ze is afgestudeerd als communicatiewetenschapper. Haar kledingkeuze voor Appelpop zal echter op het randje van provocatie balanceren belooft ze. "Ik ga daar nog over nadenken. Het zal in ieder geval rock & roll, stoer en uitdagend zijn."

Acts

De nieuwe presentatrice kijkt erg uit naar Navarone. "Met Merijn van Haren, de zanger, heb ik een keer een tribute aan Chris Cornell van Soundgarden gedaan. Leuk om hem weer eens te zien." Ze loopt ook warm voor Kraantje Pappie. "Die vind ik erg cool. Daar spat zo veel energie vanaf. Heel gaaf." En ze doet een eervolle vermelding voor Within Temptation. "Sharon en haar band spelen Appelpop al voor de 'tigste' keer plat. Hun nieuwe plaat vind ik fantastisch." Appelpop is voor Caroline geslaagd als ze het idee heeft dat ze weinig over haar woorden is gestruikeld. Haar valkuil is wollig zijn in haar teksten. "Ik wil het graag compact houden."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden