Deposit wil vlammen. (foto: Jan Woldberg )
Deposit wil vlammen. (foto: Jan Woldberg ) (Foto: )

Deposit wil vlammen op Appelpop

De Burense hardcore band DEPOSIT won overtuigend de dertigste editie van de Parel van de Betuwe en staat dus zaterdag 14 september vanaf 13.30 uur op de Rabostage bij Appelpop . De band zit in een flow en de mannen hebben inmiddels een grote schare volgers. Het kan niet op voor de band; zij presenteerden op 1 maart de EP 'Self Medicated' en stonden ook nog succesvol op het festival Rock tussen de Dijken.

Door Jan Woldberg

Tiel - Op het terras van het Tielse Korenbeursplein gaan de bandleden, onder het genot van een Belgisch biertje, dieper in op hun ambitie. Zanger Mark van Gelderen: "Van de meeste Parelwinnaars hoor je al heel snel niets meer en dat is niet wat wij willen." "Wij zijn beesten en onze eigen muziek gaat voor alles. Jammer dat steeds meer muziekcafés kiezen voor de covershit, wat mij betreft voegt dat niets toe en is de dood in de pot voor bands met eigen werk.

Gaan voor een toffe show

Wij doen geen compromissen, gaan met onze eigen nummers altijd voor een supertoffe show. "
Het gaat lekker met deze hardcore band die een mix van metal, punk, rock en hiphop speelt. Martijn Lievense (Gitaar) vertelt: "Wij zijn een vriendenband en gaan zeker met elkaar door . We weten wat we willen en met onze teksten delen we de visie die we hebben op de wereld met ons publiek."

Nieuwe EP

De mannen hebben een EP met vijf eigen nummers uitgebracht en zijn ook op facebook te zien. De band is maatschappij kritisch en haalt haar teksten uit het leven en gaan over liefde, relatie en hebzucht, maar vooral over nut en onnut van de prestatiemaatschappij. Met deze E.P wil de band haar fanbase uitbreiden. "Nog altijd willen onze fans iets fysieks in handen hebben", zegt drummer Dieter Kieft. "Wij zijn niet eenkennig en spelen onze nummers in een hoog tempo met veel breaks.

Obscure inspiratie

De band gaat op het podium helemaal los en haalt haar inspiratie voornamelijk uit obscure heavy metal bands zoals 'Siberian Meatgrinder' uit Rusland en de Canadese 'Get the shot'. "De Betuwe kent een kleine Metalscene ", aldus Kieft. In deze regio kunnen wij helaas weinig optreden en daarom spelen we meestal in rockcafés en op festivals in het westen van het land en in Brabant. Het zou mooi zijn als er in Rivierenland een heavy podium zou komen waar beginnende bands een kans krijgen." De band heeft een vaste club volgers opgebouwd en die overal met hun mee gaan. Van Genderen: " dat kan ook voor onze regionale kroegbazen interessant zijn maar grote streven zijn de grotere festivals en de kernpodia met als ultieme droom De Zwarte Cross." Maar voor het zo ver is gaan de mannen zich op Appelpop meten met de de grote kanonnen zoals Within Temptation ,de Staat en Navarone.

info over www.appelpop.nl/ Deposith www.facebook.com/DEPOSITHC.

Meer berichten