José (taalambassadeur)
José (taalambassadeur) (Foto: Stichting Lezen & Schrijven)

De Week van de Alfabetisering in Tiel: kom kijken en laat je verrassen

Van 9 tot en met 15 september is de Week van de Alfabetisering. Dit jaar is het thema DURF! Er zijn er verschillende activiteiten in Tiel rondom lezen, schrijven en digitale vaardigheden. Van een letterbingo tot Klik en tik in de bibliotheek en een lekkere lunch bij Dynamiek. Bij alle activiteiten staat aandacht voor de Nederlandse taal centraal. Komt u ook?

Tiel - In Tiel zijn dit er meer dan 6.000 mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. In Nederland zijn dit er 2,5 miljoen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan. Ook is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden.

Tijdens deze week komen bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland. Dus ook in Tiel. Kom langs bij één van volgende activiteiten:

- inloop van het Leerhuis in het Clubhuis aan de Peppellaan (maandag 10 sept tussen 10.00 en 12.00u) en in de Bibliotheek (dinsdag 11 september tussen 14.00 en 16.00u)
- lunch bij Dynamiek;
- diverse activiteiten in de Bibliotheek;
- Oranje balies in het ziekenhuis en het stadhuis;
- letterbingo in Clubhuis Tiel (woensdag 19.30u)

En nog veel meer! Voor alle activiteiten kijk op de website www.weekvandealfabetisering.nl/bezoek-een-activiteit

Meer berichten