Wethouder Brink, rechts, heeft de zonne-installatie op het dak van één van de Tielse ondernemers geopend. (foto: Jan Bouwhuis)
Wethouder Brink, rechts, heeft de zonne-installatie op het dak van één van de Tielse ondernemers geopend. (foto: Jan Bouwhuis) (Foto: Jan Bouwhuis)

Opening project Zon op Bedrijfsdaken in Tiel

Donderdag is een belangrijke stap gezet naar een energieneutraal Tiel. Met enthousiasme heeft wethouder Brink het project 'Zon op Bedrijfsdaken', dat geïnitieerd is door Ondernemers Coöperatie Tiel (OCT) en de gemeente Tiel, geopend.

Tiel - Op initiatief van Ondernemers Coöperatie Tiel vond drie jaar geleden de eerste bijeenkomst plaats om bedrijven te enthousiasmeren. Toen nog relatief nieuw; een collectieve aanpak, zodat er projectfinanciering aangetrokken kon worden. Bedrijven hebben zelf kunnen kiezen op welke manier zij participeerden; hun dak ter beschikking stellen zonder zelf te investeren of mee-investeren in een collectief project. In alle gevallen levert participatie een groot voordeel voor de ondernemer op. De bedrijven die meedoen zijn erg enthousiast. In totaal zullen er zo'n 25.000 panelen worden geplaatst. Wethouder Ben Brink, portefeuillehouder milieu en duurzaamheid: "Gaandeweg het traject gingen steeds meer ondernemers meedoen. Daarom is er al een 'Zon op Bedrijfsdaken' II en recent zelfs een 'Zon op Bedrijfsdaken' III begonnen. Zonder het enthousiasme van ECONNETIC en het OCT was dit niet gelukt."

Meer info staat op www.econnetic.nl.

Meer berichten