De training is onder begeleiding van een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het begeleiden van oncologische cliënten.
De training is onder begeleiding van een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het begeleiden van oncologische cliënten. (Foto: FysiovdBerge)

OncoFit PLUS voor een actieve levensstijl na behandeling kanker

In de landelijke media is volop aandacht geweest voor het gebrek aan nazorg bij mensen die een oncologisch behandeltraject hebben doorlopen en ‘schoon’ zijn verklaard. Uit onderzoek blijkt dat mensen na genezing niet goed weten hoe zij hun leven weer moeten oppakken. Er is vaak nog sprake van allerlei lichamelijke en psychosociale klachten en beperkingen.

Culemborg - Een lichamelijke klacht die veel voorkomt is vermoeidheid. En… hoe verwerk je wat je hebt meegemaakt? Wat betekent het voor je relatie? Hoe ga je om met de angst dat het weer terug komt? Ook als er sprake is van een chronische vorm van kanker, is een gerichte vorm van begeleiding wenselijk. Met het OncoFit PLUS traject wordt u weer op weg geholpen.

Na een korte screening krijgt u een uitgebreide intake en wordt er een trainingsprogramma op maat gemaakt. U traint twee keer per week 50 minuten in een kleine groep. De training is onder begeleiding van een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het begeleiden van oncologische cliënten. Er is bewust gekozen om dit in een kleine groep doen: je kunt van elkaar leren en elkaar motiveren. Bovendien is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen.

PLUS-activiteit

Wekelijks komt er een collega vanuit een andere discipline vertellen over zijn of haar vakgebied in relatie tot de nazorg van kanker. Deze activiteit vormt de PLUS: een multidisciplinaire samenwerking met zorgverleners om u optimaal te informeren: een psycholoog (met specialisme traumaverwerking), een bekkenfysiotherapeut (met specialisme relatie en seksualiteit), een diëtist, een oedeemtherapeut, een arbeidsre-integratie en ergotherapeut, een Care for Women specialist, een mindfulness trainer en een yogadocente.

Na de periode van 10 weken vindt er een individuele eindevaluatie plaats. Financiering van dit traject is maatwerk. Er wordt samen met de cliënt gekeken naar de mogelijkheden.

Wilt u weten wanneer er een traject start? Neem dan contact op met FysiovdBerge, Zandstraat 78. Tel. 0345-510015 of fysiovdberge.nl/nazorg-kanker.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden