Nieuw revalidatiegebouw SZR bereikt hoogste punt. (foto: Raphaël Drent)
Nieuw revalidatiegebouw SZR bereikt hoogste punt. (foto: Raphaël Drent) (Foto: Raphaël Drent)

Hoogste punt nieuwbouw SZR

Het nieuwe gebouw voor revalidatiecliënten van SZR op het terrein van woonzorgcentrum Vrijthof in Tiel heeft het hoogste punt bereikt. Dit werd donderdag 5 september samen met de bouwers gevierd. Tevens werd de naam van het gebouw bekend gemaakt: Markant.

Tiel - Annalise Bron, verantwoordelijk verpleegkundige bij SZR, bedacht de naam. “Markant is een krachtige, korte naam die aansluit bij het doel van revalideren: SZR activeert en ondersteunt cliënten om zo spoedig mogelijk op eigen kracht het dagelijkse leven weer op te pakken. Markant staat ook voor een sterk en speciaal persoon. En dat past wel bij de revalidatiecliënt”, aldus Annalise.
Jolenta Rauch, directeur-bestuurder van SZR: “Markant past ook bij het opvallende, ovale gebouw. Het heeft een andere uitstraling dan de andere gebouwen op het terrein, waar langdurige zorg wordt geboden.”

Met het nieuwe gebouw wil SZR voor ouderen een aantrekkelijke en actieve omgeving bieden om te revalideren. Het gebouw krijgt 51 zorgappartementen. Cliënten verblijven hier enkele dagen of weken. De eenpersoons appartementen zijn verdeeld over drie etages en zijn tussen de 25 en 30 vierkante meter groot. Met de nieuwbouw komen de drie revalidatie-afdelingen van SZR bij elkaar in één gebouw. Het gebouw is medio 2020 gereed.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden