Initiatiefneemster Merel de Boer nodigt oud-turnsters en – turners uit voor een leuke les in vrije sfeer (Foto: Cees van Cuijlenburg)
Initiatiefneemster Merel de Boer nodigt oud-turnsters en – turners uit voor een leuke les in vrije sfeer (Foto: Cees van Cuijlenburg) (Foto: Cees van Cuijlenburg)

DOS Sportief begroet oud-turnsters op vrij uur

Eck en Wiel - Door een spontaan gelanceerd idee is bij DOS Sportief een nieuw lesuur geboren met deelname van oud-turnsters. Op woensdagavond van 20.30 tot 21.30 uur gaan zij ’’lekker vrij oefenen’’ in de hoop dat nog iets is overgebleven van wat zij ooit beheersten. Gelijkertijd is het kans voor ophalen van herinneringen en herleven van de tijd van toen.

Merel de Boer – zelf een initiatiefneemster – geeft leiding aan de groep. ’’Het is een les zonder enige verplichting. Gewoon om op een vrije manier te turnen met onderdelen die iemand leuk vindt om nog eens te doen of te proberen. Helemaal invullen op een eigen manier. En natuurlijk is hetfijn om elkaar weer te zien’’.

Intussen is de groep al gegroeid tot tien turnsters. Iedereen die wil aansluiten is van harte welkom op de woensdagavond. De dames hopen dat ook oud-turners zich zullen aansluiten om het allemaal nog een stukje gezelliger te maken.

Het verdere lesprogramma is grotendeels gelijk gebleven, maar wel zijn interne verschuivingen gemaakt voor een betere afstemming. Zo is voor de selectiegroepen een duidelijke scheiding gemaakt in divisies, alsmede voorgeschreven oefenstof en keuzestof. Ook zijn de leidinggevende kaderteams enigszins gewijzigd. De groepen turnen meisjes/dames staan nu onder leiding van Manuel van Biesbergen, Diana Uithol, Hilde van Noort, Stefanie Pameijer, Sem de Haas, Esther Beets, Anna de Vries, Joyce Verhoeks en Dana de Haas. De lessen zijn op maandag, woensdag en zaterdag.

Het definitieve sportaanbod van DOS Sportief is op korte termijn rond en te vinden op de website van de club: www.dossportief.nl

Alle trainingen worden gegeven op drie verschillende locaties:

- Gymzaal Hellenbergstraat 1a, Eck en Wiel
- Gymzaal De Hoekenburg, Korte Bosstraat 3, Rijswijk
- Brede School Maurik, Homoetsestraat 38a, Maurik

DOS Sportief nodigt iedereen uit om bij een van de lessen binnen te stappen en mee te doen. Bij het turnen kan er alleen gekeken worden dan wel overleg worden gepleegd voor een test.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden