Clustermanager Marloes van SKPC reikt de cheque uit aan JFSC
Clustermanager Marloes van SKPC reikt de cheque uit aan JFSC (Foto: SKPC)

SKPC kinderopvang steunt Jeugdfonds Sport & Cultuur

SKPC kinderopvang heeft op maandag 11 september jl. een cheque van 1500 euro overhandigd aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland (JFSC). JFSC-bestuurslid Marjon Hoogheid ontving de cheque uit handen van clustermanager Marloes Smits en een groep enthousiaste kinderen van de sport BSO ‘Goal’ in Culemborg.

Culemborg - SKPC biedt kinderopvang in Culemborg, Beusichem, Wadenoijen en Tiel op diverse locaties en met een verschillend opvangaanbod. Directeur Heinrichs: “Wij zien dagelijks hoeveel plezier kinderen hebben bij sport- en cultuuractiviteiten. Dat is zo belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. We gunnen alle kinderen in Culemborg en omstreken dit plezier. Door onze bijdrage krijgen weer een aantal kinderen de kans om lid te worden van een sportclub of zich in te schrijven voor cultuuractiviteiten! Daar doen we het voor!”

Het JFSC maakt het mogelijk dat ook kinderen tussen de 0 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen kunnen sporten bij een vereniging of een culturele activiteiten kunnen doen, bijvoorbeeld muziekles, theateractiviteiten of schilderen. Dat is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Ze leren samenwerken, merken waar ze goed in zijn waardoor het zelfvertrouwen groter wordt en het concentratievermogen toeneemt. Een kind dat lekker in z’n vel zit, presteert beter thuis, op school en op straat. Sport en cultuur geven kinderen daarnaast een sociaal netwerk.

Meer informatie over SKPC kinderopvang: www.skpc.nl

Meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur: www.jeugdfondssportencultuur.nl/gelderland

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden