Gerard (l) en Jasper van Ooijen houden de cheque bij de koek en alle betrokkenen van de veiling met in het blauw Gijs Peters.
Gerard (l) en Jasper van Ooijen houden de cheque bij de koek en alle betrokkenen van de veiling met in het blauw Gijs Peters. (Foto: Jan Bouwhuis)

Veiling Kermiskoek

Tiel - De opbrengst van de Tielsche Kermiskoek Veiling 2019, die in de bovenzaal van Bellevue zondagmiddag tijdens de Monumentendag is georganiseerd, is 525,= euro. Hoogste bieder was Gijs Peters, zoon van voormalig bakker Jan Peters met voorheen een bakkerszaak in de Waterstraat 50.

De Tielsche Kermiskoek staat op de inventaris van Immaterieel Erfgoed in Nederland, onderdeel van de UNESCO. Deze bijzondere zuivere honingkoek is een ware lekkernij en sinds 1840 gebakken bij bakkerij G. van Ooijen. Aan de koek is een liefdesverhaal verbonden. 

Net als bij de eerste veiling vorig jaar in het gerechtsgebouw was ook dit jaar wederom Henk Driessen en hield toezicht notaris Kok. De Stichting Behoud Traditie van de Tielsche Kermiskoek organiseerde de Koekveiling van de eerste koek in XXL formaat. Dit jaar wordt de opbrengst geschonken aan de Stichting behoud de NeeltjeJantje, de laatst varende Waalschokker die aan het sparen is voor een elektromotor in de schokker.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden