Kermiskoek XXL.
Kermiskoek XXL. (Foto: eigen foto)

Tielsche Kermiskoekveiling 2019

Tijdens de Open Monumentendag was aan Wethouder Frank Groen de eer om de tweede Tielsche Kermiskoekveiling te openen, deze vond plaats in de bovenzaal van Bellevue.

Tiel - Veilingmeester Henk Driessen heeft de XXL-koek afgeslagen op maar liefst 525 euro, onder toezicht van notaris Roland Kok. De hoogste bieder was de heer Peters, directeur van Peters Kantoorinrichtingen te Tiel die de koek mee naar huis nam.

De Stichting Behoud Traditie van de Tielsche Kermiskoek organiseert deze Koekveiling van de eerste koek in XXL-formaat. Ieder jaar wordt de opbrengst van de veiling geschonken aan een goed doel wat de hele Tielse gemeenschap ten goede komt. Dit jaar wordt de opbrengst geschonken aan de Stichting behoud de NeeltjeJantje, de laatst varende Waalschokker.

De Tielsche Kermiskoek staat op de inventaris van Immaterieel Erfgoed in Nederland, onderdeel van de UNESCO. Deze bijzondere zuivere honingkoek met zeven geheime kruiden is een ware lekkernij en wordt sinds 1840 gebakken bij bakkerij G. van Ooijen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten