Het theaterspel van Surpluus liet de gasten genieten van het mooie spel in een Amsterdams café waar ook Jan van Riebeeck was.
Het theaterspel van Surpluus liet de gasten genieten van het mooie spel in een Amsterdams café waar ook Jan van Riebeeck was. (Foto: Theo van Dam)

Surpluus laat Jan van Riebeeck herleven

In de tuin van het Jan van Riebeeckhuis gaven de spelers en speelsters van theatergroep Surpluus hun traditionele voorstelling over het leven van Culemborgs zeevaarder Jan van Riebeeck.

Culemborg - Zelf had de grote heerser plaats genomen achter de schrijftafel in een Amsterdamse kroeg. Daar speelde zich van alles af. De waard had alles in de gaten en bediende samen met de waardin de bezoekers. Er was zelfs een ketelbinkje die de tocht had gemaakt van Zutphen via een aantal plaatsen naar Amsterdam. Daar vertelde hij zijn verhaal aan de waard, waarna hij gezamenlijk met de gasten meedronk en zich liet uitnodigen voor een kaartspel. Ondertussen vertelde Jan van Riebeeck het een en ander uit zijn dagboek. Om het uur werd de voorstelling herhaald en trok veel publiek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten