De haardplaat van het oude kasteel van Culemborg is weer terug op zijn plaats als schenking van de gemente Aalten.
De haardplaat van het oude kasteel van Culemborg is weer terug op zijn plaats als schenking van de gemente Aalten. (Foto: Theo van Dam)

Grafelijke haardplaat terug in eigen stad

In de bibliotheek kwamen zaterdagmiddag een delegatie van belangstellenden bijeen om getuige te zijn van de grafelijke haardplaat. Wethouder Joost Reus kwam daar naar toe om deze officiële onthulling te doen.

Culemborg - Hij vertelde dat tijdens een bezoek aan Aalten kennis werd gemaakt met de haardplaat in het museum aldaar. Deze plaat was afkomstig van het kasteel van Culemborg dat via een particuliere koop terecht kwam in het museum te Aalten. Culemborg wilde graag deze plaat weer terug hebben in eigen museum. Na diverse besprekingen met o.a. ook de burgemeester van Aalten werd besloten de plaat weer terug te geven aan Culemborg, waar een mooie plaats werd gevonden in de schouw van de bibliotheek waar de wethouder samen met een afgevaardigde van de kasteeltuin kon onthullen. Het is de moeite waard om hem te bekijken en ook de diverse afbeeldingen geven een idee hoe waardevol deze plaat is die eindelijk weer terug is in Culemborg. Directeur Nicole Spaans vertelde daarna trots hoe blij zij was met deze aanwinst, die helaas niet in de kasteeltuin kon staan, maar hier ook een goede plaats heeft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuws uit Ede

Meer nieuws uit Ede >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten