Notaris mr Henk-Jan de Boer van Trium Notarissen met het voltallige bestuur van de nieuwe stichting Veteranen Culemborg, Bart van Gelderen, Cor Jansen en Frans Speijer.
Notaris mr Henk-Jan de Boer van Trium Notarissen met het voltallige bestuur van de nieuwe stichting Veteranen Culemborg, Bart van Gelderen, Cor Jansen en Frans Speijer. (Foto: Theo van Dam)

Culemborgse veteranen hebben nu eigen stichting

Veteranen uit Culemborg zijn sinds donderdag 12 september verenigd onder de Stichting Veteranen Culemborg. De akte van oprichting werd die dag gepasseerd, zoals dat heet, door notaris mr Henk-Jan de Boer van Trium Notarissen. Het voltallige bestuur van de nieuwe stichting, Bart van Gelderen, Cor Jansen en Frans Speijer, waren daarbij aanwezig.

Door Theo van Dam

CULEMBORG - Ook in Culemborg is behoefte bij de vele jonge en oudere veteranen die in de gemeente wonen elkaar af en toe te treffen, ervaringen uit te wisselen en steun bij elkaar te vinden wanneer dat nodig is.

De gemeente Culemborg wil haar veteranen erkennen en waarderen. Defensie en het Veteranen Instituut faciliteren lokale activiteiten die de lokale bevolking verbindt met de veteranen. De oprichting van de Stichting Veteranen Culemborg is een belangrijke stap om activiteiten op te kunnen zetten die door de gemeente Culemborg zullen worden ondersteund.

De eerste activiteit is het Anjerconcert dat Defensie de Culemborgse bevolking aanbiedt op 16 november in de Grote of Barbarakerk.

Het concert zal worden uitgevoerd door de Fanfare Bereden Wapens uit Vught, een van de militaire beroepsorkesten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten