Lingecollege loopt voor Toon Hermans Huis

In oktober lopen de leerlingen van het Lingecollege Lyceum (Heiligestraat), traditiegetrouw de Coopertest. Eens in de twee jaar wordt de Coopertesttest gekoppeld aan een goed doel. De afdeling Lichamelijke Opvoeding van het Lingecollege heeft dit jaar Toon Hermans Huis Tiel aangewezen als dat goede doel.

Tiel - Iedereen kent die Coopertest uit de periode op de middelbare school. Twaalf minuten hardlopen en proberen een zo groot mogelijke afstand af te leggen. De leerlingen van RSG Lingecollege worden tijdens de lessen lichamelijke opvoeding binnen zes weken klaargestoomd om tijdens de test maximaal te kunnen presteren. Want: hoe groter de gelopen afstand, hoe hoger de opbrengst voor Toon Hermans Huis Tiel.

Ruim 600 leerlingen uit de onderbouw van het Lingecollege hebben een brief ontvangen met informatie over de actie en een inschrijfformulier. Verder is er op school voorlichting gegeven over wat Toon Hermans Huis inhoudt en wat er allemaal door de vrijwilligers georganiseerd wordt. De leerlingen kunnen op deze manier ouders, familie, vrienden en buren goed informeren. De bedoeling is dat de leerlingen bij hen een bijdrage gaan vragen voor dit goede doel. Er kan gekozen worden om in te tekenen voor een bedrag per rondje of een vast bedrag. Voor de leerlingen en klassen die de meeste rondjes lopen, is er een leuke verrassing.

Meer berichten