Machinaal bomen planten één van de demonstraties tijdens de open dag.
Machinaal bomen planten één van de demonstraties tijdens de open dag.

'Ik wilde timmerman worden, maar nu boomkweker'

Onlangs heeft de tweede editie plaats gevonden van Kom op de Kwekerij. Jong en oud kwam een kijkje nemen in de boomkwekerij sector. Met een bezoekersaantal van ruim 1.250 personen is het wederom een zeer succesvolle, leerzame en inspirerende open dag geweest.

Lienden - Elk bedrijf toonde zijn eigen product. Om 10.00 uur arriveerde Burgemeester J. de Boer van Gemeente Buren als één van de eerste bezoekers bij J.D. van de Bijl te Lienden.
Alle bezoekers werden met een speciaal 'bomen' treintje naar een perceel gebracht waar actief demonstraties te zien waren zoals machinaal bomen planten. De burgemeester was onder de indruk van de professionele aanpak van de open dag in de sector.

Betuws Planten Centrum had een speurtocht over het bedrijf georganiseerd, met de hele familie zoeken en neuzen tussen de bomen, té leuk!

En een actief programma voor kinderen bij Betuwe Plant, van a tot z. het proces van een boompje volgen, van ent tot aan het transport naar de klant.

Zo was er ook een jongetje die na het doorlopen van het actieve programma de oorkonde kwam halen en zei: ''Ik wilde eigenlijk timmerman worden maar nu wil ik boomkweker worden.''

Meer berichten