Jubilaris mevrouw Buijs uit Ochten, 40 jaar collectant voor de Nierstichting. Niet op de foto de andere jubilarissen in Ochten, 10 en 15 jaar collectant.
Jubilaris mevrouw Buijs uit Ochten, 40 jaar collectant voor de Nierstichting. Niet op de foto de andere jubilarissen in Ochten, 10 en 15 jaar collectant.

Collectanten Nierstichting in Ochten halen 2093,34 euro op

Ruim 60.000 vrijwilligers collecteerden van 15 tot en met 21 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Ochten bracht dat 2093,34 euro op. Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je enorm. Daarom gaat de Nierstichting door totdat elke nierpatiënt de vrijheid heeft om gewoon te kunnen leven.

Ochten - “Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dialyseren houdt nierpatiënten in leven, maar is loodzwaar. Nierpatiënten zijn echte volhouders, ze moeten wel. Aan de dialyse, urenlang per week vastzitten aan een groot apparaat in het ziekenhuis. Totdat er een donornier is. En altijd leven met de angst dat het mis kan gaan. Maar zij geven niet op en ook wij strijden door. Totdat nierpatiënten de vrijheid hebben om gewoon te kunnen leven.”

“De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel.”

“Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst. Want elke bijdrage helpt zodat nierpatiënten de vrijheid hun leven terug te geven.” In Ochten hebben we dit jaar verschillende jubilerende collectanten gehad. Heel fijn zo'n trouwe, vaste groep collectanten.

Meer berichten