Cato van Turnhout poseert voor een prachtige Chevrolet met haar net gekochte kinderboeken
Cato van Turnhout poseert voor een prachtige Chevrolet met haar net gekochte kinderboeken (Foto: Wilmad'Hollosy-Riksen)

Afsluiting Kinderboekenweek vol voertuigen

Varik - Afgelopen vrijdag 11 oktober jl. stond het schoolplein van de Burg. Westerbeek van Eertenschool in Varik vol met een verscheidenheid aan voertuigen. Dit was ter ere van de afsluiting van de Kinderboekenweek met als thema ‘Reis mee’.

De basisschool in Varik, één van de scholen van stichting Fluvium, besteedt bijzonder veel aandacht aan het leesonderwijs. Er wordt veel interactief voorgelezen, er is voldoende tijd voor de kinderen om zelf te lezen en er is een lees-mediacoach aan school verbonden. Ook is de school in het bezit van een prachtige schoolbibliotheek, waar de kinderen de nieuwste boeken kunnen lenen. En tijdens de Kinderboekenweek wordt lezen helemaal een feestje op deze school!

Het thema van de Kinderboekenweek was dit jaar ‘Reis mee’ en gekoppeld aan dit thema werden ook veel voertuigen beschreven in de vele kinderboeken. Voertuigen om te reizen sprak wel tot de verbeelding bij de kinderen. Iedere groep ging met dit thema aan het werk om futuristische voertuigen te ontwerpen en te bouwen.

Tijdens het ontwerpen en bouwen ging de fantasie van de kinderen met hen op de loop. Ze maakten de prachtigste voertuigen van dozen, rollen, stoelen, zeil, zilverfolie, kurk, ijzerdraad, enz. Er werd een beroep gedaan op het technisch inzicht van de leerlingen; ze waren aan het passen en meten, dachten na over bevestigingen en als het even kon, moest het ook nog werken.

En afgelopen vrijdagmiddag was het dan zo ver. De ouders, opa’s en oma’s kwamen naar school om de kunstwerken van alle kinderen te bewonderen. Er was tevens een boekenmarkt in de hal van de school en buiten stond het schoolplein vol met voertuigen om mee te reizen.

Dit schoolplein vol voertuigen was georganiseerd door de Kinderboekenweek-commissie van school. Zij hadden verschillende dorpsbewoners gevraagd hun voertuig op het schoolplein te zetten, zodat kinderen er in en op mochten. Het enthousiasme was enorm, zowel van de dorpsbewoners als van de kinderen en hun ouders. De voertuigen op het schoolplein waren; een tractor, een camperbusje, een Jeep, een motor, een Chevrolet, een quad, een elektrische step, een scootmobiel, een paard en wagen en als klap op de vuurpijl een echte grote brandweerauto. Zo wordt lezen wel echt een feestje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden