Gepakt kwamen de leerlingen aan om de reis door de bibliotheek Culemborg te maken
Gepakt kwamen de leerlingen aan om de reis door de bibliotheek Culemborg te maken (Foto: Theo van Dam)

Vier leerlingen ondernemen reis door Kinderboekenbal in bibliotheek

CULEMBORG – “Ga mee op reis tijdens het Kinderboekenbal in Culemborg!”. Was het thema dat bibliotheek Rivierenland en Cultuurfonds Culemborg organiseerden rondom of in het Elisabeth Weeshuis.

Wethouder Joost Reus was met zijn kinderburgemeester Luut Aardema gekomen om het reisprogramma in de bibliotheek te openen. Daarvoor kwamen vier leerlingen van de basisscholen in Culemborg per oldtimer van gargage Henk Visscher naar het plein om gepakt met een koffer met de wethouder en kinderburgemeester het reisavontuur aan te gaan in de blbliotheek.

Hierna verzorgden de danseressen van Balletstudio Chantal het openingsbal op het plein, waarna de aanwezigen de tentoonstelling “Het Wemelt van de Wezen” in het Elisabeth Weeshuis Museum kon bezoeken, waarin de bezoeker werd meegenomen naar de wereld van verhalen: literaire klassiekers, blockbusters en hitseries met het weeskind in de hoofdrol.

Of men kon deelnemen aan oud-hollandse spellen, zoals sjoelen, blikken omgooien en de staart van de ezel proberen te vinden enz. Tijdens de spellen kon men zich onderwerpen aan 3D-schminken. Ook kon men de bouw van een solar-voertuig met riemaandrijving bekijken met petflesjes.

Kortom van af 11 uur tot 15 uur hoefde men zich geen moment te vervelen in deze tijdreis door de bibliotheek.


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden