Onze nieuwe evenementen-manager in 'haar' winkelstraat, samen met de binnenstadsmanager gaat ze zeker mooie projecten realiseren.
Onze nieuwe evenementen-manager in 'haar' winkelstraat, samen met de binnenstadsmanager gaat ze zeker mooie projecten realiseren. (Foto: )

Van Appelpop naar Hart van Tiel

Hart van Tiel behartigt de belangen van de ondernemers in de binnenstad. Eén van de pijlers van de winkeliersvereniging is het gezamenlijk organiseren van evenementen om publiek aan te trekken. Sinds kort onder professionele begeleiding van een nieuwe evenementenmanager.

Marjon de Lange

Tiel - Rose van den Berg is de opvolgster van Laura Burggraaf. Ze is pas begonnen en stelt zich graag aan ons voor. "Ik doe dit werk pas sinds 1 oktober, het is allemaal nog nieuw voor me. Ik ben nu hoofdzakelijk bezig met kennismaken en afspraken maken."

Appelpop

Ze is echter beslist geen onbekende van Tiel. "Ik ben hier geboren en getogen. Ik was ooit vrijwilliger bij Twenty-two en ben nu alweer 13 jaar actief bij Appelpop. Waarvan zes jaar als bestuurslid, allemaal vrijwilligerswerk. Hiervoor heb ik zeven jaar gewerkt als projectmanager bij een shopping-marketingbureau", vertelt ze. De wereld van evenementen en winkeliers is haar dus wel toevertrouwd. "Ik voelde dat het tijd voor wat nieuws was, wilde ook graag dichter bij huis werken. Een vriendin attendeerde mij op deze vacature."

Evenementen

Ze blijkt ook al jong op een andere manier ervaring te hebben opgedaan met Tielse evenementen. "In 2006 deed ik mijn afstudeeronderzoek hier bij 'de zaak van de stad'. Ik studeerde Leisure-management en mocht van de toenmalige voorzitter onderzoeken wat evenementen opleverden voor Tiel. Volgens mij is er niet eens zo veel veranderd ten opzichte van toen", zegt ze lachend.

Coördinatie

"Mijn taak hier is het coördineren van alle evenementen. Maar ook het enthousiast maken van de ondernemers hier in de binnenstad om evenementen samen met mij te organiseren. Er zijn in Tiel veel werkgroepen met vrijwilligers die zich met een bepaald evenement bezig houden. Ik ga met hen samenwerken. Soms zal ik weinig toe kunnen voegen, soms ook veel. Zoals bijvoorbeeld bij 'Tiel pakt uit', afgelopen weekend was de laatste keer dat de huidige werkgroep de organisatie op zich nam. Er moet een hele nieuwe werkgroep komen, gelukkig zijn er al wel aanmeldingen hiervoor."

Kalender

"Ik ben bezig met de evenementen-kalender voor volgend jaar. Maar eerst krijgen we de komende feestdagen nog. Ik heb meteen kennis gemaakt met het Smartlappenfestival afgelopen weekend. Ik was aanwezig bij de opening. Sinterklaas is in aantocht, maar de stichting Sint in Tiel is zo enthousiast dat ik daar weinig aan hoef te doen. Eigenlijk is het Dickens-festival nu het grootste evenement waar ik naar toe werk." Rose kan helaas nog niet veel vertellen over eventuele nieuwe plannen. "Ik sta zeker wel open voor nieuwe ideeën maar wil om te beginnen eerst het werk van mijn voorgangster zo goed mogelijk voortzetten dan in de tussentijd mijn eigen visie hierop loslaten."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden