Opening baan door Flipje
Opening baan door Flipje (Foto: Antoon Minten)

Astylos opent kunstgrasbaan

Zaterdag 12 oktober is de nieuwe kunstgras atletiekbaan van Astylos ceremonieel door wethouder Kreuk, Flipje en de voorzitter van de vereniging Charles de Laet geopend.

Tiel - Het heeft wel wat voeten in aarde gehad voor alle seinen op groen stonden voor de ‘verbouwing’. De financiële reserves van de vereniging waren niet voldoende om de droom van de Astylossers te kunnen verwezenlijken.

Er moest nog een flink bedrag bij en dat lukte: de steun van de gemeente Tiel en sponsoren OMVB, Burgerweeshuis Tiel, FruityLine uit Ochten en een lening van de SWS maakten het financiële plaatje rond.

Beginnende hardlopers en hardloop-diehards, jeugd en senioren, ze rennen al een half jaar over hun nieuwe baan. Die is dus al aardig getest en iedereen is eensgezind: de baan is kwalitatief geweldig. Maar zaterdag werd hij pas echt officieel in gebruik genomen.

De eer om het lint door te knippen was voor Flipje van Tiel. Met een clubje jeugdige leden van Astylos werd een sprintje getrokken. Het doorknippen van het finishlint bevestigde de officiële ingebruikname van de kunstgrasbaan.

Een dikke vijftig leden, jong en oud, van atletiekvereniging Astylos trotseerden het miezerige weer om daarbij aanwezig te zijn. Ze waren ook allemaal te porren voor een ludiek 400-meter-rondje waarin de deelnemers alleen door samenwerking de finish konden halen.

Het is leuk om te zien dat de leden een hechte band hebben met hun vereniging. En goed om te horen dat de aspiraties van Astylos verdergaan. Er wordt niet stilgezeten. Zo is kortgeleden is de survivalclub ‘OERsportief’ aangesloten. De dromen van Astylos gaan ook maatschappelijk gezien verder: er wordt samenwerking gezocht met organisaties waar het sportief bewegen niet zo vanzelfsprekend of gemakkelijk is. Astylos wil een club zijn voor de inwoners van Tiel en gaat daar de komende jaren hard aan werken.

Iedereen is welkom om een keer vrijblijvend mee te trainen. Op maandag en woensdagavond begint de training om 20.00 uur. Op dinsdag en donderdag om 20.15 uur. Je kunt gewoon binnenlopen en meedoen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden