Voordat het rode bankje de website opging fotografeerde Theo Dersjant hem nog even.
Voordat het rode bankje de website opging fotografeerde Theo Dersjant hem nog even. (Foto: Theo van Dam)

Fotoproject Rode bankje Culemborg

Sinds 1 november kan een ieder het leven volgen van het rode bankje aan de jachthaven van Culemborg op de pagina www.derodebank.eu. Theo Dersjant heeft van dit bankje een fotoproject gemaakt en dat werd afgelopen vrijdag openbaar gemaakt tijdens een samenzijn in het clubschip van De Helling.

Culemborg - Maar eerst toog Theo Dersjant met zijn dichter Marco Houtschild naar het bankje onderaan de helling. Hij had dit bankje gekozen omdat hij altijd als hij aan het wandelen was met zijn hond veel leven zag gebeuren. Hij wilde op dit bankje een schildje plaatsen en had met de gemeente overlegd dat eerst de planken verbieuwd zouden worden. “Juist daarvan heb ik geen foto toen ze vernieuwd werden. Nu prijkt het plaatje erop dat degenen die op de bank gaan zitten op de hoogte worden gebracht dat de geschiedenis van dit bankje op de website is te volgen. TV Gelderland maakte van dit unieke gebeuren TV-opnames van.

Bij de presentatie in het clubschip waren aanwezig de fabrikant VelopA, Stads- en wijktoezicht en beide heren. De afgevaardigden spraken een woordje waarna de website openbaar werd. Hierna werd er met elkaar van gedachten gewisseld.

Meer berichten