Initiatiefnemer Erwin Vermeer reikt een taart uit, in bijzijn van wethouder Sietske Klein, aan familie Van de Kop. (foto:Wim Brouwers)
Initiatiefnemer Erwin Vermeer reikt een taart uit, in bijzijn van wethouder Sietske Klein, aan familie Van de Kop. (foto:Wim Brouwers) (Foto: Wim Brouwers)

Asch heeft als eerste beschikking over glasvezel

De familie Van de Kop, van de Aalsdijk in Asch, heeft de primeur in het buitengebied van gemeente Buren. Sinds afgelopen week hebben zij de beschikking over glasvezel. Uit handen van Erwin Vermeer van Buren op Glas, in bijzijn van wethouder Sietske Klein, kreeg familie Van de Kop een taart uitgereikt.

Asch - “Internet en telefoon was echt slecht, maar dat is nu anders. De monteur van KPN heeft alles netjes aangesloten en getest”, zei Bertie van de Kop. Ook Chris van de Kop is blij met glasvezel “het internet was zo traag, dat het soms wel dagen duurden om iets te downloaden en nu gaat het razendsnel.”

Initiatiefnemer van glasvezel in gemeente Buren, Erwin Vermeer van Buren op Glas die dit samen met KPN en Digitale Stad glasvezel mogelijk heeft gemaakt is blij dat de eerste aansluiting daadwerkelijk is opgeleverd.

Overal wordt nog druk gegraven, tuinboringen en huisaansluitingen gemaakt en kunnen straks 4.300 woningen gebruik maken van glasvezel. De verwachting is dat medio 2020 iedereen gebruik kan maken glasvezel.

Het buitengebied en de kleine dorpen hebben straks beter internet dan de groteren kernen, maar die volgen wellicht later.

Meer berichten