Op 11 november werd de eerste paal voor het nieuwe magazijn in de grond geslagen.
Op 11 november werd de eerste paal voor het nieuwe magazijn in de grond geslagen. (Foto: )

Eerste paal geslagen voor nieuwe magazijn CB

Wethouder Monica Wichgers en Hans Willem Cortenraad van CB hebben de eerste paal voor het nieuwe magazijn van logistiek dienstverlener CB in Culemborg in de grond geslagen. CB breidt uit met een zogenaamd bakkenmagazijn om zo aan te sluiten bij ontwikkelingen in de markt. Het volledig gemechaniseerde magazijn wordt 30 meter hoog, 30 meter breed en 100 meter lang.

Culemborg - CB is Culemborgs grootste werkgever, Monica Wichgers prees het ondernemerschap en de gezondheid van het bedrijf. Hans Willem Cortenraad lichtte toe dat het magazijn van belang is voor groei en het bieden van de juiste servicelevels. Het sluit naadloos aan bij de ontwikkelingen in de markt: het houden van kleinere voorraden, het doen van kleinere bestellingen, de groei van e-commerce en de toename van het aantal verschillende artikelen.

Het pand aan de Erasmusweg in Culemborg is gereed in mei 2020. De inrichting van het magazijn start daarna en is operationeel in het voorjaar van 2021.

Het nieuwe magazijn werkt met shuttle robots en heeft een capaciteit van 150.000 'bakken' en een handlingscapaciteit van 2000 bakbewegingen per uur en is uit te breiden met nog eens 150.000 bakken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden