Jury en docenten Technasium zijn trots op de winnaars.
Jury en docenten Technasium zijn trots op de winnaars. (Foto: Jan Bouwhuis)

Luiaard wint 'corso-wedstrijd'

Tiel - Tijdens een feestelijke en ook spannende afsluiting van het project 'corsowagen van de toekomst' is de Biologische luiaard als winnaar uit de bus gekomen. Het ontwerp van John Zaaijer, Nikki Wakker en Tygo Verrips kreeg van de jury de meeste punten.

Leerlingen van het Technasium van het Lingecollege lyceum in Tiel verrasten de jury met zes prachtige maquettes. De groepen van 3 havo/vwo werden tijdens het proces begeleid door Dik Kusters, oud-ontwerper bij Neerijnen en Culemborg. De onderwerpen waren heel divers: een robotfamilie, vulkaan, krabben, een boom vol avonturen en een dino. De jury prees de kwaliteit van de ontwerpen en de verschillende ideeën over duurzaamheid.

De winnende wagen beeldt een verdrietige luiaard uit, die een boomstam knuffelt, terwijl achter hem het Amazonegebied leeg gekapt wordt. Bijzonder is dat de jeugdige winnaars erin geslaagd zijn om natuurvriendelijke lijm te ontwikkelen, waardoor groente en fruit weer verwerkt kunnen worden. De nieuwe lijm zal gebruikt worden bij de nieuwe wagen, die daadwerkelijk gebouwd wordt en meerijdt in het 60e Fruitcorso. Stichting 4-Stromenland is de laatste jaren steeds meer bezig met duurzaamheid en heeft zich verzekerd van de steun van DekkerGroep uit IJzendoorn.

De jury bestond uit de ontwerpers Sven van Wijk (Passewaaij), Bert van Erkom (Geldermalsen), John van Beem (Varik) en Laurens Verspuij (oud-ontwerper Tiel en voorzitter Stichting 4-Stromenland).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden