Foto:

Wordt Jamilla Frenay Landelijk Ambassadeur MBO 2019?

CULEMBORG - Maandag 18 november is de ontknoping van Mbo’ers Pakken Aan. In dit online programma gaan 42 mbo-studenten de strijd aan voor de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2019. Eén van hen is Jamilla Frenay uit Culemborg. 

Jamilla is genomineerd voor de titel Landelijke Ambassadeur 2019. Zij studeert Management Assistant aan ROC Rivor en blinkt uit vanwege haar sterke persoonlijkheid, positiviteit en haar passie en waardering voor het MBO.

Jamilla heeft in het afgelopen jaar de rol van ambassadeur vervuld door haar verhaal en ervaring met ROC Rivor te delen op verschillende evenementen en bijeenkomsten in de regio. “Door het ambassadeurschap bij ROC Rivor heb ik mij nog verder ontwikkeld, kansen gekregen en mensen ontmoet die mij hebben geïnspireerd. Als maandag een van de andere Ambassadeurs de titel wint, ben ik nog steeds heel trots dat ik deze rol heb mogen vervullen”, aldus een enthousiaste Jamilla.

Over het Ambassadeursgala (live te volgen)
Het Ambassadeursgala mbo is een begrip. Tijdens dit jaarlijks terugkerende gala worden onder het toeziend oog van ruim 1200 gasten – ouders, familie, vrienden, collega’s van de genomineerde studenten, onderwijsteams, leerbedrijven en stagebegeleiders - de boegbeelden van het Mega Belangrijk Onderwijs gekozen. Het Ambassadeursgala mbo vindt plaats in het Theater Orpheus in Apeldoorn en wordt door TV-presentator Jan Versteegh gepresenteerd. Het event is vanaf de start om 17:30 uur met een livestream te volgen via de website ditismbo.nl.

Aan het You tube-programma ‘Mbo’ers pakken aan’ doen dit jaar 42 studenten mee. In drie regioteams hebben ze de afgelopen maanden concrete vraagstukken van drie leerbedrijven aangepakt. Elk regioteam kent een winnaar. Deze drie winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Ambassadeursgala. Zij pitchen live voor een vakjury die bepaalt wie zich een jaar lang Landelijk Ambassadeur mbo mag noemen. Alle 42 genomineerden vind je hier: www.ditismbo.nl

Over de Landelijke Ambassadeur mbo
De Landelijk Ambassadeur mbo is namens het beroepsonderwijs hét boegbeeld met een positieve missie voor het mbo. Momenteel is dat Desiree Hernandez van het Albeda College. Haar missie? Laten zien dat het mbo staat voor Mega Belangrijk Onderwijs. En dat deed zij in de landelijke media, in haar vlogs, in haar presentaties op belangrijke mbo-events zoals WorldSkills in het Russische Kazan. De Landelijk Ambassadeurs voor Desiree Hernandez waren Sil de Weerd in 2017 (Clusius College) en Lisanne Fons in 2016 (MBO Rijnland).

Over Dit is mbo
Dit is mbo is een samenwerkingscollectief van de MBO Raad, SBB, Skills Netherlands en het ministerie van Onderwijs. In verschillende samenwerkingsverbanden organiseren zij door het jaar heen events die bijdragen aan versterking van de communicatie over het mbo. Meer informatie vind je hier: www.ditismbo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden