Auteur Margot Leerink presenteerde haar boek in het Weeshuis over de schilderkunst in Culemborg
Auteur Margot Leerink presenteerde haar boek in het Weeshuis over de schilderkunst in Culemborg (Foto: Theo van Dam)

Weeshuisfestival met boek over schilderkunst

CULEMBORG - Het jaarlijkse weeshuisfestival vandaag, zondag 17 november,  druk bezocht. Speciaal voor bezoekers was er een exclusieve preview van het boek "In Culemborg".

Ieder jaar rond de naamdag van Vrouwe Elisabeth organiseren het weeshuismuseum, de bibliotheek, de volksuniversiteit en het Weescafé, een leuke gratis familiemiddag.
Dit jaar stond Elisabethdag in het teken van toegankelijkheid. Onder het motto ‘Het Weeshuis voor iedereen’ werden bezoekers ingelicht over programma’s die voor specifieke doelgroepen ontwikkeld zijn; zo kreeg men een inkijkje in hoe een museumbezoek toch mogelijk is als je gezichtsvermogen beperkt is of als je niet kunt horen. Of wat de bibliotheek voor je doet als je moeite hebt met lezen.
Natuurlijk was er ook weer muziek en kon je ook creatief aan de slag of in gesprek met de protectoren van het weeshuis, die plaats hadden genomen in hun kamer. Kortom, een middag om niet te missen.

Speciaal was er voor de bezoekers een exclusieve preview van het boek “In Culemborg”. Schilderkunst uit kasteel en weeshuis (1500-1800) werden daarin onder de loupe genomen. Directeur Nicole Spaans vertelde het e.e.a. over het boek en gaf daarna het woord aan auteur Margot Leerink, die vertelde in de spinzaal het verhaal achter de schilderijencollectie.

Het boek over de schilderijen in het weeshuis werd later die middag officieel aangeboden. Dit was een unieke kans voor iedereen om de resultaten van het onderzoek te vernemen en het boek alvast te bekijken. Degenen die bij de preview aanwezig zijn geweest, konden het boek à € 19,50 bij de balie kopen en leden van Voet kregen het 5 euro goedkoper.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden