Foto:

De Zakengids bij Petje Af Weekendschool

Dertig zondagen per jaar komt een groep kinderen van verschillende Tielse scholen met veel plezier naar Petje Af Weekendschool.

Tiel - Dit concept is speciaal voor kinderen die soms niet in aanraking komen met alledaagse dingen zoals een theater of een museum.
Het programma bestaat uit diverse thema's, op dit moment is het thema Media. Het is belangrijk dat de kinderen er ook wat van leren, daarom worden er gast-docenten uit de praktijk uitgenodigd om de kinderen iets te vertellen over hun beroep. Onlangs bezochten de kinderen het drukkerij-museum en vervolgens was het eer aan uw verslaggever, Marjon de Lange, om aan 22 kinderen te vertellen hoe het is om voor een krant te schrijven.
De kinderen waren erg enthousiast, stelden leuke vragen, wilden graag geïnterviewd worden en wilden zelf ook interviews doen. Het was een erg leuke ervaring, zeker ook voor Marjon.
De kinderen waren vooral onder de indruk van de ''beroemde mensen'' die zij ontmoette voor de krant, van de burgemeester tot en met Frans Duijts passeerden de revue, maar het meeste indruk op de kinderen maakte toch wel het werkbezoek van ons koningspaar waar de Zakengids bij mocht zijn.
Na afloop kregen de kinderen allemaal een chocoladeletter van de Zakengids omdat verslaggevers altijd met letters bezig zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden