Stadsbeplanting voor behoud bijen en vlinder


Er werd volop planten verkocht voor behoud van vlinders en bijen in Culemborg.
Er werd volop planten verkocht voor behoud van vlinders en bijen in Culemborg. (Foto: Theo van Dam)

Stadsbeplanting voor behoud bijen en vlinder

CULEMBORG – Leden van Vlinderstichting, SLG en de gemeente stonden zaterdag aan de Costerweg paraat om planten aan de man te brengen.

Deze planten die men besteld had bij de goedbezochte informatie-avond (22 mei) over biodiversiteit in Culemborg werden zaterdag uitgereikt door leden van de drie instanties. Men wil in Culemborg de wilde bijen, vlinders en andere insecten niet alleen helpen op het eigen erf maar zeker ook in de tuin of op het balkon. Maar liefst 150 inwoners deden mee aan het beplantingsproject voor meer biodiversiteit van de gemeente Culemborg en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Bewoners uit de stad brengen bijvriendelijke beplanting aan in hun tuin of op hun balkon. Bewoners uit het buitengebied planten bijvriendelijke struiken en bomen op hun erf. Dit alles werd zaterdag allemaal rond gemaakt. De planten werden uitgereikt, waarbij men uitleg kreeg over het plaatsen van de struiken. De feestelijke uitdeeldag werd zaterdagmorgen begonnen met het uitdelen van de eerste struik aan wethouder Joost Reus. Hierna kwamen verspreid over de hele dag de andere deelnemers hun gratis struiken ophalen.

Dankzij de bewoners uit Culemborg worden 150 erven, balkons en tuinen een paradijs voor wilde bijen, vlinders en andere insecten.

Het project is mogelijk gemaakt dankzij de provincie Gelderland en de gemeente Culemborg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden