Logo zakengidstiel.nl


Hoofdlocatie ROC Rivor, Bachstraat in Tiel
Hoofdlocatie ROC Rivor, Bachstraat in Tiel (Foto: Saskia Zeller)

ROC Rivor behoort tot de top 5 beste mbo-scholen van Nederland

Met een vijfde plaats staat ROC Rivor wederom in de top vijf beste mbo-scholen van Nederland. En is ook dit jaar weer de beste mbo-opleider van Gelderland. Dat blijkt uit de Keuzegids Mbo 2020 die 11 januari is verschenen. Daarmee bevestigt ROC Rivor zijn toppositie en rol als kwalitatieve onderwijspartner in regio Rivierenland. Maar liefst 13 opleidingen krijgen bovendien het predicaat topopleiding toegekend. Dit betekent dat ze tot de beste opleidingen van Nederland behoren.

Studenten zijn bij ROC Rivor verzekerd van kwalitatief zeer goed onderwijs in een kleinschalige, betrokken school. Het diploma dat ze halen staat hoog aangeschreven bij werkgevers en vervolgopleidingen. Met name in de sectoren ‘Economie en Ondernemen’ en ‘Media, Vormgeving en ICT’ scoren de opleidingen hoog. Deze topopleidingen zijn op de website van ROC Rivor te herkennen aan een kwaliteitszegel.

“We zijn er bekend mee dat de persoonlijke sfeer op onze school als erg prettig ervaren wordt en dat dit ook leidt tot aantoonbaar goede (studie)resultaten. Deze positieve ervaringen hebben we als ROC Rivor dagelijks met onze studenten en ook regelmatig met ouders en bedrijven met wie we warme contacten hebben. Dat de waardering voor onze inzet en aanpak terug te zien is in de Keuzegids, stemt ons natuurlijk erg tevreden.”, aldus de nieuwe voorzitter College van Bestuur Stan Vloet.

Over de Keuzegids
De Keuzegids Mbo (www.keuzegids.nl) is in Nederland dé onafhankelijke en gezaghebbende vergelijkingsgids voor een kritische studiekeuze in het mbo. De kwaliteitsvergelijkingen van de Keuzegids zijn gebaseerd op studiesuccescijfers, studentenoordelen en de keuring van de Onderwijsinspectie.

Over ROC Rivor
ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen, Tiel en Zaltbommel. ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.

Meer berichten