Veel vaste klanten en belangstellenden. Barbera (midden staand) her-opende haar vernieuwde studio, samen met haar moeder Gerda (r.)
Veel vaste klanten en belangstellenden. Barbera (midden staand) her-opende haar vernieuwde studio, samen met haar moeder Gerda (r.) (Foto: )

Niet alleen slank, ook voor gezond

Marjon de Lange

Nieuwe koers gezondheidscentrum

Het was pas nog in het nieuws, Nederland telt in vergelijking met de rest van Europa meer ondernemers en vooral jonge ondernemers. Barbera Germans (38 jaar) is daar één van. Ze begon op haar 26ste al voor zichzelf en heropende afgelopen zaterdag haar eigen gezondheidsstudio.

Tiel - "Ik draai al langer mee in deze branche", vertelt Barbera. "Ik werkte al sinds 2015 in loondienst bij een afslankstudio. De toenmalige eigenaresse had er geen zin meer in en ik kon het bedrijf overnemen. Een hele stap, want ik was pas 26. Het was wel een uitgelezen kans voor mij. Ik was al schoonheidsspecialiste en wilde altijd al voor mezelf beginnen. Ik ben blij dat ik het gedaan heb."

Verschuiving

In de studio staan een aantal warmtecabines waarin oefeningen gedaan worden om spieren te trainen. Door de warmte wordt de vetverbranding extra gestimuleerd. "In 2005, toen dit concept startte, lag de nadruk eigenlijk alleen op die cabines, bewegen en afslanken. In de loop der jaren ben ik me gaan richten op allerlei andere facetten van het lichaam en de gezondheid", vervolgt Barbera. Ze heeft bijvoorbeeld een opleiding voor gewichtsconsulente gevolgd en combineerde een aantal jaren de studio met schoonheidsbehandelingen. "Daar ben ik mee gestopt", dat werd te veel. Nu richt ik me op alle facetten van gezondheid, voor het hele lichaam eigenlijk."

Body Balanz

De nieuw naam van de studio is 'Body Balanz'. Niet voor niets zo gekozen, het gaat Barbera natuurlijk nog steeds om gewichtsverlies, maar ook om detoxen, omvangsvermindering en een gezonde leefwijze. Daarbij hoort ook vermindering van stress, huidversteviging, aanpak van cellulite, figuurcorrectie en het verbeteren van de conditie. "De hele gezondheid dus", zegt Barbera, "afslanken blijft natuurlijk wel een belangrijke factor, maar ik wil meer bieden. Nieuw is dat we ook groepslessen gaan geven. De 'hot-power-training'. Voor vier personen tegelijk in de warme cabines.

Gezondheid

De afgelopen jaren heeft Barbera een aantal vernuftige apparatuur aangeschaft waarmee je aan je gezondheid kan werken. "Zoals de Avi-slim, een warme tunnel waar je lekker onder komt te liggen in een plastic pak. Het lichaam gaat transpireren, zoals in de sauna. Het werkt zuiverend voor het lichaam en de huid. Je gebruikt tijdens zo'n sessie maar liefst 800 kcal. Je slankt af en spier- en gewrichtspijn kan verminderen. De hoofdzaak van het apparaat is je beter voelen."

Nieuwe koers

De gemoderniseerde studio is stijlvol en chique en nodigt zeker ook jongeren uit. Body Balanz is dagelijks geopend tot 14.00 uur en in de avonden. Wel alleen op afspraak. Bijzonder is ook dat haar moeder Gerda altijd enthousiast meehelpt. Ze is een bekend gezicht bij de klanten, doet de hand- en spandiensten én niet te vergeten is ze de vaste oppas voor de twee kinderen van Barbera.

Meer berichten