Open Huis Lingecollege

Tiel - Op 22 januari vindt het jaarlijkse Open Huis van het Lingecollege plaats van 17.30 – 21.00 uur. Alle locaties (praktijkonderwijs, mavo, beroepscollege en lyceum) openen tegelijkertijd de deuren voor alle nieuwsgierige basisschoolleerlingen van groep 8 (en groep 7) en hun ouders. Onder het onlangs geïntroduceerde motto 'Samen ontdekken' laat het Lingecollege door middel van een uitgebreid, interactief programma de leerlingen ontdekken of het Lingecollege bij hen past.
Het Lingecollege stapt af van de traditionele tasjes gevuld met foldermateriaal, maar introduceert de Open Dag app. In de app de plattegronden van de locaties, een checklist voor leerlingen en ouders ter voorbereiding, een globaal programma, praktische zaken als locatiegegevens en vervoer, het laatste nieuws met nieuwsfeed, vlogjes van leerlingen, een impressiefilm van het vernieuwde lyceumgebouw anno 2021 en nog veel meer. 'We hopen zo leerlingen en ouders op een duurzame, eigentijdse en leuke manier op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom het Open Huis', aldus Han ter Reegen, locatiedirecteur praktijkonderwijs, mavo en beroepscollege.
De app downloaden kan eenvoudig via de app of play store, zoeken op 'Open Dag app' en vervolgens op 'Lingecollege'.
Op het lyceum is dit jaar de organisatie van het Open Huis een uitdaging aangezien de verbouw van het jaren '70 gebouw onlangs van start is gegaan. Dat betekent schipperen met de beschikbare ruimte in het jaren '30 gebouw en de Adamshof. Bezoekers krijgen wél een duidelijk beeld van hoe het jaren '70 gebouw er straks uit gaat zien. Er is de mogelijkheid om in een tijdmachine te stappen voor een impressie van het nieuwe gebouw in 2021. Ook de gevel van het jaren '70 gebouw zal tijdelijk onherkenbaar zijn door een levensgrote projectie van het nieuwe gevelbeeld. 'Zo bieden we bezoeker de mogelijkheid om tóch een aardig beeld te krijgen van hoe het moderne lyceumpand er straks uit gaat zien', aldus Robert Redelijk, afdelingsleider brugklas van het lyceum. 'Met deze led -simulatie van de nieuwe gevel lijkt het feitelijk alsof je de toekomstige school binnengaat, een bijzondere ervaring die alleen tijdens het Open Huis mogelijk is'.

Het Lingecollege kijkt reikhalzend uit naar de leerlingen van het basisonderwijs uit Tiel en omstreken en hoopt ook dit jaar weer op een groot aantal bezoekers.

Meer berichten