Feestelijke start Rabo Verenigingsondersteuning: clubs gaan de slag met verduurzaming
Feestelijke start Rabo Verenigingsondersteuning: clubs gaan de slag met verduurzaming (Foto: Peter Venema)

Rabobank West Betuwe helpt clubs met verduurzamen

Tiel - Woensdag 5 februari was een feestelijk moment voor een aantal verenigingen en stichtingen uit de regio. Zij kregen namelijk te horen dat Rabobank West Betuwe hen gaat helpen met het verduurzamen van hun clubgebouw en of terrein. Dit doet de bank met 1-op-1 begeleiding, masterclasses en workshops. Op deze manier draagt de bank een steentje bij om verenigingen en stichtingen zelfredzamer en toekomstbestendig te maken.

Rabo Verenigingsondersteuning
“Deze vorm van ondersteuning is een nieuw onderdeel van ons sponsorbeleid”, zegt Ans Verhoef, directievoorzitter van Rabobank West Betuwe. “Hiermee willen we een partner zijn van verenigingen en stichtingen op weg anaar een stabiele toekomst. Met het traject worden clubs geholpen met het waarmaken van ambities op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan het verduurzamen van gebouwen en terreinen, zoals isolatie, ledverlichting en/of zonnepanelen. Met dit traject bieden we kennis, kunde en netwerk. We hebben deze kennis niet allemaal zelf in huis, maar worden hierbij ondersteund door NOC*NSF. Zij werken nauw samen met professionals die de expertise in huis hebben om het gebied van duurzaamheid. Eén van die partijen is Energie Samen Rivierenland, het lokale energieloket dat zowel particulieren als bedrijven in het rivierengebied helpt met vraagstukken op het gebied van duurzaamheid.”

Diversiteit onder de deelnemers
De verenigingen en stichtingen die ondersteuning krijgen, hebben verschillende achtergronden, van tennis tot voetbal, van muziek tot cultureel centrum. Ze zijn allemaal blij met de ondersteuning die ze krijgen. “Wij hebben de expertise niet in huis en verwachten met de ondersteuning uit het traject sneller en efficiënter duurzaamheidsmaatregelen in te kunnen voeren”, aldus een van de deelnemers. De verenigingen en stichtingen die ondersteuning krijgen zijn Triton Scouting, Tennisvereniging De Doelen en CVV Vriendenschaar in Culemborg. Biljartvereniging Carambole in Rumpt, Hockeyclub Geldermalsen, MVV’58 in Meteren, KTVM in Tiel, Tennisvereniging De Kleimeppers in IJzendoorn en Cultureel Centrum De Koels uit Vuren.

Maatwerk
“Ondanks dat de vraag bij veel clubs overeenkomt, bestaat de begeleiding van de clubs volledig uit maatwerk. Waar bij de ene club het traject start met een scan om van daaruit te bepalen wat de mogelijkheden zijn op het gebied van duurzaamheid, heeft de andere club die stap al doorlopen en is er meer behoefte aan begeleiding bij het selecteren van leveranciers of gedragenheid creëren binnen de club”, legt Ans Verhoef uit. “Wel kunnen clubs natuurlijk veel van elkaar leren. Vandaar ook de gezamenlijke kick-off bijeenkomst waarbij ambities zijn uitgewisseld. Ook gedurende de rest van het traject ontmoeten de deelnemers elkaar bij de masterclasses die worden georganiseerd op het gebied van financiering en communicatie.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden