LingeFilm in week 7

Tiel - Deze week bij LingeFilm op vrijdag 14 februari (20:30 uur) en woensdag 19 februari (20:00 uur) de Franse film Hors normes. Een feelgood drama over de zorg voor ernstig autistische jongeren die in geen enkele andere instelling nog welkom zijn.

Op zondag 16 februari (20:00 uur) en -extra geprogrammeerd- op dinsdag 18 februari (20:00 uur) nog een fijn, warm feelgood-drama met de Nederlandse film Mi vida. De Schiedamse zestigplusser Lou gooit het roer om en schrijft zich in voor een taalcursus in Cadiz, in het zuiden van Spanje.

Hors normes. Hierin maken we kennis met Bruno en Malik. Samen hebben zij een zorgorganisatie opgezet voor ernstig autistische jongeren. Deze jongeren kunnen niet meer terecht bij de reguliere gezondheidszorg. Het motto van het tweetal is "Ik bedenk wel iets" en hun aanpak komt recht uit het hart. Een film met een hoog feelgood-gehalte van de makers van Les Intouchables!

Mi vida gaat over zestiger Lou, gespeeld door Loes Luca. Steeds heeft ze in de eerste plaats aan anderen gedacht, maar nu probeert ze ook aan zichzelf te denken. Daarom schrijft ze zich in voor een Spaanse taalcursus in Cadiz. Ze denkt na over haar toekomst, en overweegt zelfs een kapperszaak te starten in Cadiz. Maar wat vinden haar kinderen hiervan?

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdagavond 20.30 uur, zondag-, dinsdag- en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden