Wouter Alink doneert €500 aan Erik Hout van Stg, Tiel Tip Top
Wouter Alink doneert €500 aan Erik Hout van Stg, Tiel Tip Top (Foto: Bart van den Berg-van der Stam)

Tiel Tip Top in volle vaart

Tiel - Het stond al langere tijd op de wensenlijst van Stichting Tiel Tip Top, maar op de eerste zaterdag van februari werd er dan eindelijk een start gemaakt met een sociale prikploeg.

Met Tielse inwoners pakken we zwerfafval in (probleem-)gebieden aan om daarna gezellig met elkaar aan de koffie te gaan.

Het concept is simpel: TielTipTop vangt via sociale media vele berichten op over zwerfafval in een bepaald gebied en plant hierop een schoonmaakactie in. Hierop verzorgen zij dat alle materialen op locatie aanwezig zijn en zoeken aansluitend een lokale ondernemer die voor de 'Social Club' de koffie wil verzorgen. Via website, social media en WhatsApp maken we Tielenaren bekend met de voorgenomen actie en gaan we vooral, zonder gedoe, aan de slag voor een schoner en socialer Tiel.

Vrijwilligersorganisatie Tiel Tip Top pakt op alle mogelijke fronten het zwerfafvalprobleem van de Gemeente Tiel aan en organiseert al jaren opruimacties met Tielse schoonfanaten. "De jaarlijkse TielTipTop-Waalactie bij Paviljoen Twins Aan De Waal smaakte echter naar meer en met de groei van TielTipTop zijn we nu in staat om te voorzien in deze sociale ontmoetingsplaats", vertel projectleider Bart van den Berg-van der Stam.

Zaterdag 1 februari ging de nieuwe prikploeg van TielTipTop van start vanuit de speeltuin in Kapel-Avezaath. Met behulp van de grote bus van Taxibedrijf Alink konden we deelnemers in de omgeving uitzetten voor een grotere spreiding van het gebied. Met 14 deelnemers werden er 18 volle zakken met bende uit het Tielse straatbeeld verwijderd.

Terwijl de deelnemers na afloop bij McDonalds genoten van een welverdiende hamburger nam Wouter Alink van het gelijknamige taxibedrijf het woord. Hij liet de vrijwilligers van stichting Tiel Tip Top weten dat hij volledig achter hun doelstellingen staat waarop hij namens Taxibedrijf Alink een waardecheque van maar liefst €500 overhandigde. "Op deze manier wordt de rommel van een ander opruimen natuurlijk wel héél erg leuk" voegt Erik Hout tot slot toe.

Meer info: tieltiptop.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden