Activiteiten Bibliotheek Rivierenland

Culemborg - Activiteiten Bibliotheek Rivierenland:

Dichter bij de muziek
Omdat tijdens de Week van de Poëzie de dijk gedicht moest worden, organiseert Bibliotheek Rivierenland in Het Weeshuis zaterdagavond 15 februari een avond vol poëzie en muziek.

Het duo Water en Wijn verzorgt samen het de Achterhoekse singer-songwriter Miranda Rooks deze de muziek, die wordt afgewisseld met poëzie. Dit in samenwerking met de poëziekring Culemborg.

Water & Wijn
Het duo Water & Wijn bestaat uit Eric Jansen (1962) en Harm Peter Smilde (1966). Ze spelen poëtische luisterliedjes over liefde, roem en drank, in elke willekeurige volgorde. Gelukkig is bij deze ernst en diepzinnigheid de lichtvoetige relativering nooit ver weg. Soms krijgen de heren zelfs wat last van humor en leunen ze met een enkele witz teder tegen het cabaret aan.
Jansen treedt al jaren op als dichter. Hij schrijft ook liedjes,heeft vier dichtbundels op zijn naam en was in 2018 stadsdichter van Culemborg.
Smilde speelde als gitarist/zanger in diverse bands. Met het trio Godfried! maakte hij liedjes van de sprookjes van Bomans. Daarnaast schrijft hij boeken over literatuur en muziek. Een dosis Water & Wijn staat voor poëtisch entertainment met een randje roekeloosheid.

Miranda Rooks
De Achterhoekse singer-songwriter Miranda Rooks (20) baant zich een weg richting het podium. Met akoestische popsongs geïnspireerd op persoonlijke gebeurtenissen en de maatschappij probeert ze de harten van het publiek te raken. Open en eerlijk. Vertaalt naar muziek.
zaterdag 15 februari 20.00 uur
Bibliotheek Rivierenland Herenstraat 29 Culemborg
entree; 7,50 euro (incl koffie/thee)

Interactieve lezing over verlies of tegenslag

Hoe rouwen mannen om de dood van een geliefde, om een gestrande relatie, om verlies van gezondheid of plotseling ontslag op het werk? Wat kunnen vrouwen hierin leren? De lezing wordt gegeven door therapeutisch coach en schrijver Tim Overdiek. In zijn praktijk begeleidt hij vooral mannen met verlies of tegenslag.

Tim Overdiek (1965) is therapeutisch coach en schrijver. In zijn praktijk begeleidt hij vooral mannen met verlies of tegenslag. Dat is de rode lijn in zijn interactieve presentatie. Geen onderwerp blijft onbesproken, en geen enkele vraag is taboe.

Hoe rouwen mannen om de dood van een geliefde, om een gestrande relatie, om verlies van gezondheid of plotseling ontslag op het werk? Wat kunnen vrouwen hierin leren? Hoe ontmoeten of hoe verliezen vrouwen en mannen elkaar in de aanloop naar of in de periode na een overlijden?

Als ervaringsdeskundige kent Overdiek beide kanten van de medaille. In 2009 overleed zijn echtgenote Jennifer (41) aan de gevolgen van een verkeersongeval. Hij bleef achter met hun zoontjes van 9 en 12 jaar. Over het eerste jaar na haar dood schreef hij het boek Tranen van Liefde. Overdiek was 13 jaar toen zijn vader overleed na een hartstilstand.

Op 1 oktober 2019 is Als de man verliest verschenen. Samen met co-auteur Wim van Lent behandelt Tim mannelijke thema's als onmacht, isolement, seksualiteit, suïcide, vaderlijn. In dit boek zijn ook openhartige gesprekken opgenomen met bekende Nederlandse mannen over hun verliesverhaal, onder wie A.F.Th. van der Heijden, Humberto Tan, Douwe Bob, Ahmed Marcouch, Mano Bouzamour. Beide boeken zijn verkrijgbaar.

Na een driejarige opleiding tot therapeutisch coach gooide hij het roer om, en verliet hij na meer dan dertig jaar de journalistiek. Overdiek was onder meer NOS-correspondent in Washington en Londen, adjunct-hoofdredacteur en radiopresentator. Sinds oktober 2017 houdt hij praktijk in Amsterdam.

donderdagavond 13 februari aanvang 19.30 uur Bibliotheek Rivierenland Herenstraat 29 Culemborg
entree; 10 euro (incl koffie/thee)


(Aangeleverd door Herman Wevers)

Meer berichten