De Ochtense blogger en influencer Inge van Cleef met één van haar belangrijkste communicatiemiddelen op schoot. (Foto: Arno voor de Poorte)
De Ochtense blogger en influencer Inge van Cleef met één van haar belangrijkste communicatiemiddelen op schoot. (Foto: Arno voor de Poorte) (Foto: )

"Mensen inspireren is wat mij drijft"

Arno voor de Poorte

1.000.000 views en 40.000 volgers

Met een miljoen pinviews per maand op Pinterest en veertigduizend volgers op Instagram reikt de invloed van influencer Inge van Cleef (34) erg ver. "Bloggen is hard werken."

Ochten - Naast haar parttime baan op de marketingafdeling van een interieurbedrijf timmert Inge van Cleef hard aan de weg als blogger. Ze vertelt dat ze hier een paar jaar geleden mee is begonnen. "Ik heb mijn eerste schreden op het influencerpad gezet op Instagram. Ik had een mooi huisje gekregen en ingericht met allerlei leuke spulletjes. Dat wilde ik graag delen." Voor haar gevoel past niet alles op Instagram. Vandaar dat ze is begonnen om haar verhalen in een blog op te tekenen. "Daar kon ik veel meer de diepte mee in."

Cursus

Influencer Inge heeft een cursus Pinterest gedaan. Daar is ze de laatste tijd veel mee bezig. "Ik haal daar - naast een miljoen pinviews per maand - heel veel bezoekers mee naar mijn website", zegt ze daarover. "Ik gebruik geen Facebook. Op Instagram krijg ik veel meer reacties en dat is voor mijn vakgebied relevanter en interessanter. Bovendien is het beter voor mijn business", lacht ze.

Apetrots

Voor haar nieuwe huis heeft ze heel veel nieuwe meubeltjes gekocht. En daarvoor inspiratie opgedaan op Instagram. Ze vond het heel leuk dat ze met relatief beperkte middelen een heel gezellige sfeer wist te creëren. "Daar was ik apetrots op. Daarom ben ik die foto's gaan delen. Anderen gingen die ook delen. En dat zorgde voor heel veel volgers." Inge vertelt dat ze net op tijd is begonnen met het opbouwen van een online fanbase. "Door het nieuwe algoritme is het veel moeilijker om te groeien. Ik verwijder ook regelmatig nepaccounts. Die herken je aan het ontbreken van een profielfoto, een rare naam of het gebrek aan volgers." Daardoor krijgen haar echte volgers haar posts beter te zien. De betrokkenheid van de volgers gaat er daardoor op vooruit. "Nepaccounts liken niks, dus die zorgen voor een lagere betrokkenheid."

Focus

Toen haar vijfjarige zoontje naar school ging is Inge er 'nog veel meer ingegaan'. "Ik had tijd over en wilde mensen nog meer inspireren. Dat is wat mij drijft. Als je er echt tot op de bodem ingaat, kost het je tachtig uur in de week. Mij gaat het meer om de kwaliteit." Het is een eenzaam beroep. Inge zit veel thuis achter haar laptop. "Dat is de reden dat ik er een parttime baan naast heb."

Uniek

Wat Inge uniek maakt als influencer en blogger is haar interieurstijl. "Ik houd van het romantische, Scandinavische sfeertje. Ik heb pas mijn keuken gerestyled. Daar kreeg ik heel veel enthousiaste reacties op." Het is hard werken, want Inge schrijft, fotografeert - met eigen camera en statief - en bewerkt alles zelf. "Ik steek veel energie in de blogs en foto's. De combinatie van beeld en tekst vind ik heel krachtig."

stijlinge.com

Arno de Poorte
Meer berichten