Fwd: Persbericht Vrienden van vrijthof

Tiel - Afgelopen zaterdag was Wieteke van Dort te gast in zorgcentrum Vrijthof in Tiel. Voor ruim 130 bewoners zong Wieteke in deze voorstelling liedjes uit de gelijknamige bundel 'Kun je nog zingen, zing dan mee' zoals 'Klein vogelijn op groene tak' en 'Langs berg en dal klinkt hoorngeschal'. Deze bekende nostalgische liedjes werden voluit door het dankbare publiek meegezongen.

Na de pauze kwam Wieteke terug in haar overbekende creatie als Tante Lien. Zij liet bekende Indische liedjes als 'Sarina', 'Ajoen ajoen, in de hoge klapperboom' horen en zij vertelde in een vrolijke conference hoe de bootreis naar Nederland destijds verliep (ze kregen voor het eerst warme kleding) en hoe de aanpassingen waren bij de overgang van moederland naar vaderland.

Na afloop gingen bijna alle bewoners met Tante Lien op de foto.

Deze feestelijke middag werd mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Vrijthof. "Onze Stichting zamelt geld in om projecten en activiteiten mogelijk te maken voor onze bewoners, waarvoor vanuit het centrale verpleeghuisbudget geen ruimte bestaat", aldus Lucien Tros, voorzitter van de stichting. "We zijn heel blij dat wij mede dankzij schenkingen en donateurs de zon vaker in het zorgcentrum kunnen laten schijnen. Dat willen wij ook in de toekomst blijven doen en zijn dan ook heel blij met iedere donatie", aldus Tros.

Meer berichten