Tiel'72 in de aanval tegen VIKO
Tiel'72 in de aanval tegen VIKO (Foto: Tiel'72)

Tiel'72 vergeet zichzelf te belonen na bloedstollende kraker tegen VIKO

Tiel - Het vlaggenschip van Tiel reisde dit weekend af naar Vianen voor de tweede return in de competitie. Ook Tiel 2 kon goede zaken doen, maar zag VIKO 2 in een zindere slotfase er met de winst vandoor gaan: 17-16.

Voor Tiel beloofde het een kraker te worden, want in deze wedstrijd stond er veel op het spel. VIKO bezet namelijk samen met Tiel’72 en Telstar de eerste plek op de ranglijst. VIKO was gebrand om sportief revanche te nemen na hun verlies van de eerste ontmoeting en het verlies van vorige week tegen EKVA.

VIKO kenmerkt zichzelf dit seizoen door achter te verdedigen waarmee ze het tempo uit de wedstrijd halen en proberen het aanvalsspel van hun tegenstander te ontregelen. Gewapend met een goed strijdplan begonnen de Tielenaren aan de wedstrijd waarin focus, geduld en organisatie centraal stonden.

VIKO zette direct de toon door met het eerste schot direct het gat van de korf te vinden. Tiel72 antwoorde met een goed georganiseerde aanval met als eindstation Silvia de Haas: 1-1. Vervolgens hadden zowel de aanval van VIKO als de aanval van Tiel moeite met de rebound waardoor korte aanvallen elkaar afwisselden. Uiteindelijk maakte Jennifer van den Eshof op mooie wijze een goal van afstand, maar ook dit doelpunt werd direct beantwoord met een afstandsschot van VIKO: 2-2.

Beide ploegen bleven de eerste helft nek aan nek. Wanneer VIKO scoorde, wist Tiel te antwoorden met een tegengoal van Tiel, en andersom. Hierdoor stond er een 6-7 ruststand op het scorebord.

Tiel begon slordig aan de eerste helft wat resulteerde in een aantal korte aanvallen met matige passes. VIKO maakte vervolgens twee doelpunten van afstand maar Damian Vos antwoordde met een mooie individuele actie: 8-8. Tijdens deze periode werd het spel steeds fysieker en slopen er bij beide ploegen slordigheden in bij de verdediging wat resulteerde in een aantal strafworpen en vrije ballen. Vos kreeg het zwaar te verduren, een botsing met zijn tegenstander en de paal eindige in een strafworp voor VIKO. De aangeslagen Vos rechtte zijn rug en de aanval erop werd hij weer naar de grond gewerkt, maar ditmaal floot de scheids terecht in het voordeel van Tiel’72.

Met nog twaalf minuten te gaan en een stand van 12-12 paste de coach van Tiel een aantal tactische wissels toe voor meer reboundkracht. Ron Quint kwam erin voor Pascal van der Lans en Van der Lans ging naar het andere vak, op de plek van Vos. De wissels pakte goed uit, want de goed georganiseerde aanvallen van Tiel resulteerde in twee doelpunten van Sierd, een stip en een schot van afstand: 12-14. Stanly Kool deed er nog een schepje bovenop en tekende van afstand voor de 12-15. Er was voor het eerst in de wedstrijd een gat geslagen.

Maar VIKO gaf zich niet gewonnen en antwoordde met twee doelpunten van grote afstand en een korte kans onder de paal: 15-15. Tot overmaat van ramp schoot VIKO in de slotfase de beslissende treffer binnen en bepaalde daarmee de einstand op 16-15.

Met de overwinning binnen handbereik wist Tiel uiteindelijk niet te winnen van VIKO, een zuur verlies. De pijn werd na de wedstrijd iets verzacht door een bericht uit Haarlem. ZKC wist van Telstar te winnen, waardoor Tiel nu gedeeld op de tweede plek staat met twee punten achterstand op VIKO.

Doelpuntenmakers: Damian Vos 3, Sierd Hettema 3, Pascal van der Lans 3, Mariska Kocken 2, Jennifer van den Eshof 2, Silvia de Haas, Stanly Kool

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden