Foto: Pixabay

Brede School Tiel-Oost start met een sportklas

Tiel - De Brede School Tiel-Oost is een samenwerking tussen de drie basisscholen (Achtbaan, Regenboog en PWA-C), gemeente, kinderopvang, diverse sport-, cultuur-, natuur-, en mileuorganisaties. Met de Brede School willen we, samen met hun ouders en andere volwassenen in de wijk Tiel-Oost, kinderen van 0 t/m 12 jaar de gelegenheid bieden zich optimaal te ontplooien en gezond te ontwikkelen. Dit betreft zowel het fysieke, sociaal-emotionele en cognitieve vlak. Talentontwikkeling van het kind staat hierbij centraal.

De Brede School Tiel-Oost heeft een initiatief ontwikkeld, namelijk de “sportklas”. Het doel is een betekenisvolle leeromgeving creëren voor leerlingen uit groep 6,7 en 8, waarbij er een verdiepingsslag wordt gemaakt op de ontwikkeling van de leerlingen. Leerlingen die deelnemen aan de “sportklas” ontwikkelen uiteraard hun motorische vaardigheden, maar ook andere competenties zoals presenteren, organiseren, feedback geven- en ontvangen en doen kennis op over verschillende thema’s die te maken hebben met sport- en bewegen, namelijk anatomie/fysiologie, gezondheid en leefstijl, organiseren en presenteren/lesgeven.

Vanaf maart 2020 wordt er gestart met een pilot voor leerlingen uit groep 6 en 7. De selectie van de leerlingen is momenteel in volle gang. Vakdocenten en groepsleerkrachten hebben leerlingen geselecteerd op basis van motorische vaardigheden, houding, gedrag en motivatie. De geselecteerde leerlingen laten middels een motivatiebrief weten waarom zij deel willen nemen aan de sportklas. Uiterlijk 21 februari wordt de definitieve seelctie bekend gemaakt.

Op maandag 2 maart start de eerste les van de sportklas. Vervolgens hebben de leerlingen elke maandagmiddag van 15.00-16.30 uur les in de gymzaal van de Meeslaan. Daniëlle Vermeulen, combinatiefunctionaris SportFriends, verzorgt deze lessen.

De Brede School Tiel-Oost streeft erna om in het nieuwe schooljaar 3 sportklassen te hebben. Eén voor groep 6, één voor groep 7 en één voor groep 8. Ook zal de Brede School Tiel-Oost nagaan welke ontwikkelingen mogelijk zijn met een cultuur- en NME-lijn. Leren doen we namelijk niet alleen in de klas, maar juist ook bij andere activiteiten!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden