Solex Betuwe gaat voor duurzaam

Maurik - Solex Betuwe – de solexverhuurder op het Eiland van Maurik – slaat een nieuwe weg in.

Na 11 jaar solexen te hebben verhuurd aan groepen van klein tot groot, zijn ze op zoek gegaan naar een nieuw, aansprekend vervoermiddel. Belangrijkste beweegreden hierbij is dat ze als bedrijf willen bijdragen aan een duurzamere samenleving.

De solexen zijn vrij belastend voor het milieu dus is besloten ze te vervangen door een duurzaam alternatief: de e-chopper. Dit is een stoere elektrische scooter die net zo hard gaat als een solex (+/-25 per uur). De hippe lowrider is wat eenvoudiger te bedienen en comfortabeler dan een solex en maakt bovendien geen herrie. De route blijft even lang en net zo mooi als met de solexen dus wat dat betreft volop genieten tijdens een mooie tocht dwars door de Betuwe. “In de huidige tijd met alle klimaatproblematiek, voelde het niet meer goed om bijna dagelijks met de solexen rond te toeren. We zijn ervan overtuigd met de e-Choppers een net zo bijzondere ervaring te kunnen bieden” Aldus Peter en Maartje Snijders, de eigenaren van het bedrijf.

Op het gebied van de activiteiten is er nog meer nieuws te melden. Naast het Pitch&Putt Golf, Voetgolf en e-Chopper rijden is er dit jaar een nieuwe activiteit te beleven: een Escape Game. Een interactief outdoor spel wat je speelt in teams van 5-8 personen. Elk team gaat op pad met een tablet en een koffer vol attributen. Door op zoek te gaan naar virtuele kluizen, puzzels op te lossen, codes te kraken foto opdrachten in te sturen, kun je punten vergaren. Het team dat het meeste geld buit maakt wint het spel. Vanaf 28 februari staat het team in Maurik weer klaar voor het nieuwe seizoen.

Kijk voor meer informatie op www.solexbetuwe.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden