v.l.n.r.: Stan Vloet (CvB ROC Rivor),  docent Paula Koppes, Hugo Speek (HR, Hitachi Vantara), de medewerkers in opleiding, Natasja van Duijn (ROC Rivor) en Rimmert van Luyn (bestuurder Hitachi Vantara)
v.l.n.r.: Stan Vloet (CvB ROC Rivor), docent Paula Koppes, Hugo Speek (HR, Hitachi Vantara), de medewerkers in opleiding, Natasja van Duijn (ROC Rivor) en Rimmert van Luyn (bestuurder Hitachi Vantara) (Foto: ROC Rivor)

Hitachi Vantara en ROC Rivor vieren succes

Tiel - Een feestelijke dag voor 19 medewerkers van Hitachi Vantara in Zaltbommel. Een jaar geleden begonnen zij aan een (interne) opleiding ICT of Transport en Logistiek en inmiddels hebben zij dit eerste jaar succesvol afgerond. Hitachi Vantara stimuleert medewerkers om zich te ontwikkelen en is daarom de samenwerking aangegaan met ROC Rivor uit Tiel.

Een succesvolle samenwerking mag het zeker genoemd worden. De deelnemers hebben het afgelopen jaar hard gestudeerd. Het volgen van een opleiding in combinatie met een fulltime baan en vaak ook een gezin, is pittig en vraagt om doorzettingsvermogen. “Daarom is het belangrijk om tussentijds successen te vieren”, aldus Natasja van Duijn, Projectleider InCompany Trajecten bij ROC Rivor. “Dat doen we vandaag dus ook met deze bijeenkomst. De groep is ontzettend gemotiveerd en is nu op de helft van de opleiding. Dat mag gevierd worden.”

Goede samenwerking
Alle deelnemers die een jaar geleden zijn gestart, volgen nog steeds de opleiding. Er is niemand uitgevallen en dat komt, naast het enthousiasme van de deelnemers, ook door de aandacht van de docenten, de leidinggevenden en HR-afdeling binnen Hitachi Vantara. Persoonlijke aandacht, maatwerk, een goede communicatie en uitstekende faciliteiten zorgen ervoor dat de samenwerking tussen ROC Rivor en Hitachi Vantara zo goed verloopt. En dat heeft natuurlijk ook een positieve uitwerking op de deelnemers.

“Voor iedere medewerker is het belangrijk om te blijven ontwikkelen, ongeacht leeftijd of positie binnen het bedrijf”, vertelt Rimmert van Luyn, bestuurder Hitachi Vantara. “Met de huidige digitalisering en automatisering verandert de behoefte aan personeel met specifieke vaardigheden zo snel, dat het noodzakelijk is om “bij te blijven”. Dit kan alleen door jezelf scherp te houden in je vaardigheden en het uitbreiden van je taken.”

Stan Vloet, voorzitter College van Bestuur ROC Rivor, is trots: “Als roc worden we vaak gezien als opleider van jongeren binnen het initiële onderwijs. Met dit mooie samenwerkingstraject met Hitachi Vantara, bewijzen we dat we met het contractonderwijs ook veel te bieden hebben aan (volwassen) medewerkers van bedrijven.”

Leven Lang Ontwikkelen
De deelnemers vervolgen na vandaag het laatste jaar van hun opleiding. Wanneer zij hun diploma hebben behaald, kunnen ze zich verder ontwikkelen in hun werk. Hitachi Vantara ziet het belang van een Leven Lang Ontwikkelen en stimuleert dit. Rimmert van Luyn: “Wanneer je denkt dat je met een diploma of een bepaalde vaardigheid aantrekkelijk blijft op de arbeidsmarkt, wordt het tijd om wakker te worden. Zelf merk ik dat ik constant bijleer op het gebied van kennis. Dit doe ik op verschillende manieren, bijvoorbeeld door veel te lezen en seminars en workshops te volgen waar experts hun ervaringen delen. Daarnaast worden mijn vaardigheden op de proef gesteld, doordat ik steeds met andere mensen van verschillende achtergronden en leeftijden te maken heb. Hoe blijf je mensen motiveren en enthousiasmeren als je steeds dezelfde aanpak houdt? Dit is een continue proces en is onderdeel van het Leven Lang Ontwikkelen.”

SLIM-regeling
Vanaf maart dit jaar geldt de SLIM-regeling (Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen). Met deze regeling kunnen MKB bedrijven subsidie aanvragen voor het verder ontwikkelen van hun medewerkers. Het geld kan worden ingezet om een leerrijke werkomgeving in een bedrijf te versterken, maar ook om werknemers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een beroepsopleiding op maat te laten doen. Ook kunnen ondernemers subsidie krijgen voor medewerkers die tijdens hun werk een (deel van een) mbo-opleiding willen volgen. De SLIM-regeling vergoedt namelijk een deel van de kosten van een derde leerwegtraject. Meer informatie over de SLIM-regeling vind je op www.rijksoverheid.nl. Wil je meer weten over de InCompany trajecten van ROC Rivor? Kijk dan op www.rocrivor.nl/incompany.

Over Hitachi Vantara
De Hitachi Groep is een van 's werelds grootste bedrijven met meer dan 20.000 producten en meer dan 303.000 medewerkers. Hitachi Vantara is onderdeel van het grote Japanse Hitachi. Het EMEA distributiecentrum van Hitachi Vantara in Zaltbommel bestaat uit 31.000 m² distributiecentrum met productiefaciliteiten en loft kantoor. Onze missie: Digitale transformatie verbetert de kostenefficiëntie, de time-to-market, de klantervaring en de omzet van ondernemingen door beter gegevensbeheer.

Over ROC Rivor
ROC Rivor is hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen en Tiel. ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden