Deel jouw verhaal tijdens het WO2-café in de Bibliotheek in Tiel of Geldermalsen

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. In heel Gelderland wordt dit lustrum gevierd. Zo organiseren Omroep Gelderland, Rijnbrink en Erfgoed Gelderland WO2-cafés binnen Bibliotheek Rivierenland in Tiel en Geldermalsen:

Heb je een mooi oorlogs- of bevrijdingsverhaal dat je wilt delen? Of heb je bijzondere foto's, documenten of voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog? Kom dan naar het WO2-café in de Bibliotheek van Geldermalsen of Tiel. Onder het genot van een broodje en koffie of thee kun je jouw verhaal delen met ons en elkaar. Ook kun je objecten uit die tijd meenemen en laten zien.

Op iedere locatie zijn historici en oorlogskenners aanwezig. Zij beoordelen de verhalen en objecten en geven informatie als je vragen hebt. De mooiste verhalen worden door Omroep Gelderland tijdens de WO2-cafés opgenomen en zijn terug te zien via de verschillende kanalen van Omroep Gelderland. Daarnaast worden de verhalen opgeslagen op het platform MijnGelderland van Erfgoed Gelderland.

WO2-café in de Bibliotheek bij jou in de buurt

Van 5 maart tot en met 15 april wordt het WO2-café iedere week op een andere locatie in Gelderland georganiseerd.

In Geldermalsen in de Pluk is het WOII-café op donderdag 9 april van 12.00 tot 14.00 uur  in de bibliotheek van Geldermalsen.

Voor meer informatie en andere locaties, kijk op www.gelderlandherdenkt.nl/wo2-cafes.

75 jaar vrijheid, in het spoor van de bevrijders

Naast het WO2-café treedt Omroep Gelderland vanaf 30 maart drie weken lang in het spoor van de bevrijders. We reizen door de provincie en gaan terug naar de dag van de bevrijding, met de mensen die er zelf bij waren, portretten van onze bevrijders en met muziek die je meeneemt naar toen. 75 jaar vrijheid: in het spoor van de bevrijders is vanaf 30 maart iedere werkdag om 08.00 uur en om 18.20 uur te zien bij Omroep Gelderland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden