Historische voettocht Tiel

Tiel - Oproep figuranten voor Historische voettocht TielEen initiatief vanuit ondernemersvereniging Hart van Tiel in het kader “Tiel herdenkt 75 jaar vrijheid”

Dit jaar herdenkt Tiel 75 jaar vrijheid, een initiatief vanuit gemeente Tiel waarop de ondernemersvereniging Hart van Tiel is aangehaakt met het project “Historische voettocht Tiel”. Dit is een voettocht van acteurs, figuranten en toeschouwers die de evacuatie van Tiel in 1945 uitbeeldt. Aansluitend ook de aankomst van de evacués na de oorlog in een zwaar verwoeste stad.

Spelers en toeschouwers ervaren tijdens de ‘Historische voettocht Tiel’ enigszins hoe het is om uit huis te worden verdreven. De uittocht vond plaats tijdens bombardementen, bij -12 graden Celsius en met het geweer in de rug. De aankomst was ook zwaar; een zeer groot deel van Tiel en de Betuwe lag in puin.

In deze tocht lopen acteurs, figuranten en toeschouwers mee. De acteurs komen van De Elstars en Betuwe Toneel. Daarnaast hopen we zoveel mogelijk figuranten te werven, die een hele mooie aanvulling op de acteursgroepen zijn. De toeschouwers lopen als ‘gewone burger’ mee, als afsluiting van de tocht.

We zijn voor dit evenement op zoek naar figuranten, kijk voor meer informatie en inschrijven op https://winkelenintiel.nl/event/tiel-herdenkt-5-mei/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden