Opening Escape Tiel 1
Opening Escape Tiel 1 (Foto: Wilma Hoogendoorn)

Nu ook in Tiel escaperoom!

In de stad Tiel was tot nu toe nog geen enkele escaperoom gevestigd, terwijl er in heel Nederland al meer dan 800 te vinden zijn. Sinds deze maand is in het centrum (Weerstraat 37) Escape Tiel geopend.

Maurits Winters is de eigenaar van de nieuwe escaperoom op de Weerstraat in Tiel: "Voor mij begon het met de ervaring van het spelen van de eerste kamer ongeveer vijf jaar geleden. Die avond had ik meteen het idee, dat ik zoiets zelf wilde bouwen! Ook na het spelen van tientallen kamers door het hele land bleef dit idee knagen - en nu is het werkelijkheid geworden!"

Het is de bedoeling om uiteindelijk meerdere escaperooms te bouwen in het voormalige winkelpand, maar omdat alle aankleding, attributen en puzzels uniek zijn - speciaal ontwikkeld voor het thema - heeft meer dan een jaar geduurd om de eerste kamer af te krijgen, dus kan het nog even duren voor dat zover is. Maurits runt het bedrijf naast een voltijd-baan en daarom is de zaak voorlopig alleen op vrijdag en in het weekend open.

Het thema van de escaperoom is Alien Encounter. Er is een ruimteschip geland in Tiel en de spelers gaan als team aan boord om first contact te maken. Tijdens het spel los je diverse puzzels op om zo steeds verder te komen en het mysterie rond het ruimteschip te ontrafelen.

Tijdens de bouw kwam er een samenwerking op gang met studenten van de hogeschool Windesheim, die zochten voor hun opleiding een opdracht. Hieruit is het idee voor een escapebox ontstaan. Bij een escapebox speel je een spel waarbij je door het oplossen van puzzels de box steeds een stukje verder kunt open vouwen. Het resultaat is een uitdagende box geworden die een mooie aanvulling is op de escaperoom en ook nog in hetzelfde thema.

Voorlopig is de escapebox alleen de boeken in combinatie met de kamer, de kosten zijn €100 voor de kamer of €149 voor de combinatie en beide kunnen met 2-6 personen gespeeld worden en duren ongeveer een uur. Boek online op www.escapetiel.nl.

Bedrijfsuitjes zijn ook mogelijk, tot 12 personen kunnen dan in teams om beurten spelen - hierbij wordt €40 korting gegeven op het geheel (€258). Neem voor een afspraak contact op met reservering@escapetiel.nl. 

Suggestie: In kader wellicht toelichting wat een escaperoom is? Van wikipedia:

(zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Escaperoom)
Een escaperoom is een interactief spel op een fysieke locatie waarbij een groep mensen samen puzzels, raadsels en uitdagingen ontdekken en proberen op te lossen binnen een bepaalde tijd, meestal een uur. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden