Berry Leenders van De Zakengids, Rose van den Berg evenementen en voorzitter Margriet van Heesch van Hart van Tiel slaan de handen ineen.
Berry Leenders van De Zakengids, Rose van den Berg evenementen en voorzitter Margriet van Heesch van Hart van Tiel slaan de handen ineen. (Foto: )

Hart van Tiel en Zakengids gaan samen

Aan een goed en aantrekkelijk koopcentrum bouw je samen

Cees Hoogteyling

Tiel wil zich als koopcentrum nog meer gaan presenteren. Het bestuur van Hart van Tiel wil de binnenstad nog aantrekkelijker maken. Met Margriet van Heesch aan het roer, maken de ondernemers samen met De Zakengids zich sterk voor de binnenstad. Daarover zijn beiden vorige week een samenwerkingsovereenkomst aangegaan.

Tiel – Voorzitter Hart van Tiel, Margriet van Heesch: “Ik ben blij dat we als bestuur van Hart van Tiel een enthousiaste ploeg ondernemers hebben die de schouders onder de Tielse binnenstad willen zetten. Dat kunnen we nooit alleen, daarom zijn we blij dat voor het uitdragen van onze plannen en activiteiten De zakengids zich als partner bij ons heeft aangesloten. De krant is een nieuwe weg ingeslagen en wij als nieuw bestuur hebben ook onze plannen. Wij zijn er ons van bewust dat als we de binnenstad van Tiel nog aantrekkelijker willen maken voor onze inwoners en bezoekers, we dat samen moeten doen.”

Samenwerking

Accountmanager Berry Leenders van de persgroep media, waarvan De Zakengids onderdeel uitmaakt, heeft de afgelopen maand veel contact gehad met Hart van Tiel. Leenders: “We weten dat zowel de krant als ondernemers niet zonder elkaar kunnen. Belangrijk is een goede communicatie met ondernemers en met het winkelende publiek. Dat kan alleen maar voordelen bieden. Voor beiden.” Voorzitter Hart van Tiel is blij dat er vooral bij de ondernemers volop passie is om Tiel nog meer op de kaart te zetten. Ze vertelt ons dat in de aanvaarden van het voorzitterschap, de binnenstadmanager Gert Jan van Ingen een grote invloed heeft gehad. Voor de ondernemers is van Ingen een man die verbindingen kan maken, kennis van zaken heeft en oplossing gericht kan werken. Hij heeft te kennen gegeven voorlopig nog actief te blijven. De voorzitter is blij in Bram Blijdesteijn een geweldige penningmeester te hebben gevonden. De gemeente Tiel wil de komende jaren riolering in de binnenstad vervangen, dan worden er verbeteringen aangebracht die Tiel als winkelstad ten goede zullen komen.

Evenementen

Margriet van Heesch: “We hebben toonaangevende evenementen en daar moeten we zuinig op zijn. Zoals het enige Fruitcorso in Europa, Appelpop, Tiel Maritiem, Betuwe Fruit Rally en Tiel Pakt Uit. Daarvoor hebben we Rose van den Berg die de coördinatie heeft van de evenementen. We ervaren dat Hart van Tiel een groot draagvlak heeft. Allemaal mensen die Tiel een warm hart toedragen. We zijn trots dat we bij de top tien van de gezelligste winkelsteden horen van Nederland.”

Rose van de Berg: "Ik merk dat er in Tiel een positieve wind waait. We moeten de krachten bundelen. Belangrijk is onderling vertrouwen met korte bestuurlijke lijnen.” Tiel Fruitstad aan de Waal, aangevoerd door Hart van Tiel, ondersteund door de gemeente Tiel, de vrijwilligers in de werkgroepen en De Zakengids, bouwen aan een mooi koopcentrum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden